С написано на ръка завещание неженен мъж без деца от

...
С написано на ръка завещание неженен мъж без деца от
Коментари Харесай

Милионер от Манхатън завеща състоянието си на работници, но се появи неочакван проблем!

С написано на ръка наследство неженен мъж без деца от Манхатън оставя положението си от 4.2 млн. $ на служащи, които се трудели в дългогодишното му жилище — негов племенник ерген обаче апелира наследството и желае да присвои парите.

Стивън Съливан Евънс умира на 26 септември на 80-годишна възраст – няколко месеца откакто предава на портиера на постройката бележката, с която му завещава своя апартамент, както и 3.3 млн. $ в акции на Exxon Mobil и други пари в брой в банкови сметки на строителните служащи в постройката, съобщи Блиц.

Тогава се появява Майкъл Евънс, чийто татко е брат на Стивън и който е единственият жив кръвен родственик на умрелия милионер.

Неговите юристи настояват, че хвърчащият лист хартия няма никаква стойност, тъй като няма очевидци при написването му, както и че това не се е случило в наличието на нотариус и затова Майкъл е законният правоприемник.

Работниците в постройката споделят, че са виждали Майкъл, гражданин на щата Кънектикът, единствено един път, откогато чичо му се е нанесъл там през 1984 година и Стивън тогава го отпратил.

В същото време чиновниците настояват, че те са тези, които са се грижили за възрастния мъж, до момента в който здравето му се утежнява съществено в последните години. Те му правели компания, водели го до болничното заведение и чистели мръсния му апартамент на втория етаж, до момента в който го нямало.

“Аз му бях като наследник, който той нямаше, ” споделя портиерът Екрем Хоти.

“Имаше интервал, в който апартаментът бе толкоз замърсен, че щяха да викнат градските управляващи. Тогава аз и още един чиновник почистихме целия му апартамент и изхвърлихме старите мебели. Колегата го боядиса. Чистехме му и се грижехме за този господин. ”

“Той ме обичаше и преди 1 година ми сподели, че е направил наследство и ми е оставил жилището, ” прибавя той.

Според други чиновници, Стивън живеел самичък и спестовно — съседите от време на време го вземали за скитник, само че в това време нямали визия, че е милионер.

На правосъдно съвещание в петък съдията се е съгласил с Уайт, че написаната на ръка записка няма законова стойност, само че е наредил на двете страни да претърсят жилището за по-валидно наследство или депозитна кутия в някоя банка, където може да има такова.

Майкъл към този момент е претърсвал жилището през предходната година, само че твърди, че не е разкрил нищо.

Засега няма планувана дата за ново претършуване, само че в случай че чиновниците в постройката не намерят нищо в апартамент, те ще би трябвало да се откажат от полученото от Евънс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР