С наложено наказание приключи делото срещу 43-годишната Е.Н., обвинена от

...
С наложено наказание приключи делото срещу 43-годишната Е.Н., обвинена от
Коментари Харесай

Осъдиха на 2 г. затвор мнимата инкасаторка, която вършееше във Враца

С наложено наказване завърши делото против 43-годишната Е.Н., упрекната от Районна прокуратура – Враца за машинация, осъществена при изискванията на рисков рецидив. Извършеното от нея действие е квалифицирано по член 211, вр. член 209, алинея 1 вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс вр. с чл.29, ал.1, б. "а " и б. "б " от Наказателен кодекс.
От лятото на 2019 година до февруари 2020 година, подсъдимата Е.Н. посещавала разнообразни адреси във Враца като възбудила и поддържала подвеждане у 19 жители, че е чиновник или инкасатор на „ Топлофикация “ и „ Водоснабдяване и канализация “, от комисия по метрология и диагностика или компания, занимаваща се с премерване на бензиновите колонки и кантарите. На живеещите обяснявала аргументи за идването си – отчитане на индикаторите, инспекция и профилактика на водомери, ремонт и промяна на радиатори, идно монтиране на електронни уреди за отдалечено отчитане и слагане на чипове. Исканите от нея суми за предлаганите „ услуги “ варирали от 10 до 57 лв.. Общият размер на породената на потърпевшите имотна щета възлиза на 530.60 лв..
Няколкократно осъжданата Е.Н. се е признала за отговорна по повдигнато обвиняване и с присъда на Районен съд Враца й е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години.
Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд - Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР