С нажежени страсти преминава днешният пленум на БСП. Конгресът на БСП

...
С нажежени страсти преминава днешният пленум на БСП.
Конгресът на БСП
Коментари Харесай

Конгресът на БСП отхвърли оставката на Нинова. Ще прави референдум за джендъра - Политика

С нажежени пристрастености минава днешният пленум на Българска социалистическа партия.

Конгресът на Българска социалистическа партия отхвърли с болшинство предлагането за предварително преустановяване на мандата на ръководителя Корнелия Нинова.

Освен това конгресът реши Българска социалистическа партия да проведе БСП референдум по отношение на джендър идеологията в учебните заведения.

Неочаквано пленумът изключи 13 делегати oт кръга на съперниците на Нинова - Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Бурджов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жлябинков. Решението беше взето с 490 гласа " за ", 82 " срещу " и 28 въздържали се. Предложението за разискване на партийния статус на тези делегати и налагане на мярка за партийно влияние " изключване " направи Таско Ерменков. Пак по негово предложение с 498 гласа " за ", 15 " срещу " и 24 " въздържал се ". Конгресът удостовери изключването на Кирил Добрев и изваждането му от състава на Националния съвет на партията, макар че съдът откри изключването му за нелегално. Днешните 13 изключени бяха упрекнати в неспазване на партийната линия, устава и публичния морал.

В допълнение, конгресът изслуша и прясно глобения по закона " Магнитски "

По време на пленума Нинова заявява, че Българска социалистическа партия няма да влиза в коалиция в ГЕРБ - каквато е една от главните хипотези за предстоящ кабинет след изборите на 2 април 2023 година

Очаквайте детайлности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР