С нахлуването на Турция в североизточна Сирия, довело до бягството

...
С нахлуването на Турция в североизточна Сирия, довело до бягството
Коментари Харесай

Повишена тревога в Гърция заради опасения за избягали джихадисти

С нахлуването на Турция в североизточна Сирия, довело до бягството на джихадисти от ИДИЛ от пандизите, охранявани от кюрдските Сирийски демократични сили, гръцките чиновници по сигурността са сложени в положение на нараснала подготвеност поради опасения, че терористи от организацията могат да обхванат в Европа, като употребяват Гърция, съобщи БГНЕС.
Според източници, представени от Катимерини, специалисти за битка с тероризма от Европол, ще бъдат ситуирани в граничния район Еврос на 1 ноември, като част от затегнатите ограничения за сигурност за залавяне на джихадисти, фигуриращи в базите данни на Европейската полицейска работа. Полицейски източници са съобщили пред Катимерини, че чиновниците в Бюрото за чужденци са актуализирали и задействали по този начин наречените „ знаци за риск “, които се вземат поради при регистрацията на новопристигнали мигранти и бежанци.
Анонимен полицейски чиновник е удостоверил че " има опасения от връщането в Европа на по този начин наречените задгранични бойци. " Той обаче добави, че управляващите в Съединени американски щати и Европа " разполагат с информация и наблюдават кои европейски джихадисти остават " арестувани или са избягали и могат да се опитат да се върнат вкъщи. “
През август специфичният делегат на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри разгласи, че 7000 бойци на ИДИЛ са арестувани в североизточна Сирия в пандизите, охранявани от кюрдските отряди.
Приблизително 1000 от тях са европейски жители, пътували до Сирия в предходни години, с цел да вземат участие в „ свещената война “ на по този начин наречения халифат, основан от ИДИЛ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР