С наградата Снежана Иванова, старши начален учител в ОУ "Любен

...
С наградата Снежана Иванова, старши начален учител в ОУ "Любен
Коментари Харесай

Русенски преподавател бе награден с отличие за Дигитален новатор в образованието

С премията Снежана Иванова, старши начален преподавател в ОУ "Любен Каравелов ", получи ваучер за гратис посещаване с учениците си на "Техно меджик ленд "

"Дигитални новатори в образованието " е един от обичаните ми състезания, тъй като за Министерството на образованието и науката (МОН) е извънредно значимо учителите да бъдат иноваторите, цифровите водещи в просветителната система. Убедена съм, че във всяко българско учебно заведение има цифров модернист, само че може би не всички са събрали смелостта да покажат това и самочувствието да го създадат. Това е, което малко ни липсва в системата - самочувствие и убеденост, че вършим доста разнообразни, нови и положителни неща ", сподели заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева на формалната гала за награждаването на 12-те учители - цифрови новатори за 2022 г, предава.

Българската асоциация на осведомителните технологии (БАИТ) е уредник на състезанието "Дигитални новатори в образованието ", който е под патронажа на министъра на образованието и науката.

На съвещание на журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, бяха избрани преподавателите, които се класират от първо до трето място в четирите категории на състезанието "Дигитални новатори в образованието ".

Общо през тази година бяха подадени 91 кандидатури в състезанието. Отново най-вече учители аплайваха в категорията "Интерактивност при преподаването " - 38. За категориите "Технологични нововъведения " има 23-ма преподаватели, в "Практическа устременост на преподаването по осведомителни технологии " - 9, в "Мултиплициране на новаторските образователни решения " - 21.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории, получиха през днешния ден ваучер за гратис посещаване на "Техно меджик ленд " с учениците им.

Заместник-министър Мариета Георгиева връчи през днешния ден на формалната гала грамотата на Снежана Иванова - старши начален преподавател в Основното учебно заведение "Любен Каравелов " в Русе. Тя сподели, че е извънредно щастлива от тази премия, а нейните възпитаници също ще са доста щастливи да посетят "Техно меджик ленд ".

"Чудесно е, че повече от половината отличени са учители в съществени учебни заведения и не малко от тях са начални учители. Това е моментът, в който би трябвало да "събудим " децата и да им дадем силата в цифровия свят, или в STEM науките. Това е възрастта, в която би трябвало да създадем децата любопитни, търсещи, мислещи, създаващи логаритми и хрумвания ", сподели заместник-министър Георгиева. Тя пожела на учителите да имат самочувствие и религия в себе си, както и да не бъдат обезпокоени, тъй като са доста положителни, да дават образец и да "дърпат " просветителната система напред.

Отличените учители в категорията "Технологични нововъведения " са Венелин Николов, преподавател по информатика и осведомителни технологии в Основното учебно заведение (ОУ) "Васил Левски " в Разград - първо място; Ирина Стойкова, старши преподавател по математика и осведомителни технологии в ОУ "Цар Симеон Първи " във Варна - второ място; Нели Тунева, старши преподавател в начален стадий в ОУ "Любен Каравелов " в Русе - трето място.

В категорията "Интерактивност при преподаването " бяха отличени учителите: Александра Стефанова, начален преподавател в ОУ "Христо Ботев " в село Крепост, община Димитровград - първо място; Теодор Николов, преподавател по информатика, ИТ и роботика в ОУ "Васил Левски " в Плевен - второ място; Веселина Георгиева, преподавател в начален стадий по осведомителни технологии в ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията " в Бургас - трето място.

Отличените учители в категорията "Практическа устременост на преподаването по осведомителни технологии " са: Лъчезар Томов, учител по математика в НГДЕК "Св. Константин Кирил Философ " в София и преподавател по физика в ЧОУ "Томас Едисън " - първо място; Теодора Нончева, преподавател по ИИТ в ПГКНМА "Проф. Минко Балкански " в Стара Загора - второ място; Пламена Дюлгерова, старши преподавател по професионална подготовка в ПГИ "Алеко Константинов " в Кърджали - трето място.

В категорията "Мултиплициране на новаторските образователни решения " бяха отличени Снежана Иванова, старши начален преподавател в ОУ "Любен Каравелов " в Русе - първо място; Янка Виткова, старши преподавател по математика в ГПЧЕ "Йордан Радичков " във Видин - второ място; Виолета Маринова, старши преподавател по информатика и осведомителни технологии в МГ "Акад. Кирил Попов " в Пловдив - трето място.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР