С надежда за победа и край на черната серия срещу

...
С надежда за победа и край на черната серия срещу
Коментари Харесай

Футболните национали ще търсят първа победа срещу Швеция от половин век

С вяра за победа и завършек на черната серия против Швеция излизат българските футболни национали довечера в международна подготовка. Успех на " Васил Левски " ще запази възможностите за класиране за шампионата в Русия идващото лято.

България има серия неприятни мемоари против скандинавците, последният от които е от загубата с 0:3 в гостуването в Солна предишния октомври.

Двубоят е довечера от 21.45 ч. на Националния стадион " Васил Левски ".

Ситуацията в групата

След шест изиграни мача Швеция дели първото място в група А дружно с Франция, като двата отбора имат по 13 точки. България се намира на четвъртата позиция с девет, с една по-малко от Холандия.

 Защитникът на
© LAP.bg

Защитникът на " Манчестър юнайтед " Виктор Линдельоф е главен състезател в шведския отбор.

Съставът на Петър Хубчев се нуждае от наложителен триумф, откакто в идващите си два мача се изправя против Холандия като посетител и Франция вкъщи. След загубата от Беларус като посетител българите понижиха възможностите си за класиране на международното, само че победа против Швеция може да промени обстановката.

" Не желая да си вършим сметки, а да гледаме всеки мач поотделно. Загубата от Беларус не трансформира с нищо проектите ни. Дори когато пристигнах отпред на тима, класирането не беше сложено като наложителна цел ", сподели Хубчев в навечерието на мача.

В този квалификационен цикъл България се показва добре вкъщи, като завоюва и трите си мача (Люксембург 4:3, Беларус 1:0 и Холандия 2:0). Швеция към този момент загуби като посетител, отстъпвайки с 1:2 на Франция предишния ноември.

 Футболните национали ще търсят първа победа против Швеция от половин век
© LAP.bg

Срещу традицията

Швеция е най-неудобният противник на България в исторически проект. Отрицателната серия се простира към този момент в 10 публични мача.

Последният триумф на България е от преди 50 години. На 12 ноември 1967 година националите побеждават в европейска подготовка с 3:0 с голове на Никола Котков, Васил Митков и Георги Аспарухов в София. Пет месеца по-рано България печели и на " Росунда " с 2:0 след точни попадения на Петър Жеков и Динко Дерменджиев.

От 15 мача българският тим има единствено тези две победи и две равенства – от 1974 и 1993 година От 24 години насам националите са в серия от седем следващи загуби без нито един маркиран гол. А головата разлика в тези срещи е 0:20.

Треньорите

Петър Хубчев сподели нормалния си сдържан изказ и не пожела да прави прогнози или гръмки изявления.

" Това, което искахме да свършим, го направихме. Имахме няколко дни да се подготвим и от наша страна мисля, че сме подготвени. Най-важно е да бъдем по-добър колектив на терена, да има по-голямо себераздаване и да сме по-агресивни. Не изпадам в елементи, тях ще ги кажа на играчите ", сподели Хубчев.

Специалистът може да разчита на всички извикани, като проблемите на Ивелин Попов от началото на седмицата отшумяха и той е подготвен за срещата.

Швеция също няма съществени проблеми, като единственият контузен е полузащитникът Александър Франсон. По-сериозният въпрос беше с треньора Яне Андерсон, който не води последните две тренировки поради стомашен вирус.

" Всяка серия има начало или край. Едва ли обаче футболистите излизат на терена обременени от това. Важното е ние да играем, както можем. Това, че имаме добра серия, няма да се отрази на мотивацията и желанието ни ", сподели в негово неявяване помощникът му Петер Ветергрен.

Вероятни сформира
България: Митрев; Ст. Попов, Чорбаджийски, Божиков, Занев; Чочев, Г. Костадинов; Манолев, И. Попов, Неделев; Гълъбинов
Селекционер: Петър Хубчев

Швеция: Олсен; Лустиг, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон; Дурмаз, Екдал, Йохансон, Форсберг; Тойвонен, Берг
Селекционер: Яне Андерсон
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР