С надежда и голямо чувство за отговорност посрещнах 2022 г.

...
С надежда и голямо чувство за отговорност посрещнах 2022 г.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Още през януари ще сменим шефа на КЕВР

С вяра и огромно възприятие за отговорност посрещнах 2022 година Това съобщи министър председателят Кирил Петков в ефира на Нова нюз в предаването " На фокус ". Той посрещнал Нова година в " малко хотелче " в София, а на първи януари се събудил с повишаването на цената на газа.

" Всеки един проблем, който се чува по новините автоматизирано е мой проблем ", сподели той. КЕВР не си прави работата, безапелационен е Петков.

" Да измисли най-хубавия метод крайните консуматори да са предпазени. Не беше разисквано това решение с нас и беше изненадващо, че е с 30% нарастване. Учудващо е, тъй като цената на газа понижа много в последната седмица ", изясни Петков. КЕВР би трябвало да влиза надълбоко в енергийните сдружения и да е сигурен, че оптималната цена е най-хубава за потребителите.

" Това решение сподели някакво равнище на предумишленост. Не знам дали е капан ", сподели още той.

Очакванията му са ръководителят на КЕВР Иван Иванов както и останалите членове с изтичащ мандат да бъдат скоро заменени.

" Надявам се в януари месец да я забележим тази промяна ", сподели Петков и уточни, че не е разговарял към момента с шефа на КЕВР, а единствено с енергийния министър.

" Не желаеме да влияем непосредствено. Те са самостоятелен орган, само че съгласно мен това не беше естествения скок на цените ", сподели министър председателят и изясни, че е схванал от медиите за покачването на газа.

Петков се срещнал с представители на също както с президента след Коледа с работодателите, с цел да обсъдят цената на тока. Той уточни, че има две села - Соколово до Ловеч и Грамаде до Дупница, където като дребен изкарвал ученическите си ваканции.

" Ако желаеме сигурна смяна в България не може да стоим в жилищата си и да споделяме: " Давайте! " Като министър-председател аз имам по-голяма отговорност за деяние, само че всеки може да способства с нещо. Дали ще се почисти снега пред входа или ще си постави ваксина. Ако желаеме България да се усъвършенства, това зависи от всеки от нас ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР