С над 700 знамена и лого на визитата, изработено от

...
С над 700 знамена и лого на визитата, изработено от
Коментари Харесай

Как Раковски ще посрещне папа Франциск?

С над 700 флагове и лого на визитата, направено от цветя, в град Раковски чакат визитата на папа Франциск на 6 май. По самодейност на общината, на бул. " Раковски ", пред рисунка от графит на папа Йоан Павел Втори, се създава логото на визитата от 5 типа цветя, сподели за Българска телеграфна агенция заместник-кметът на общината Божидар Стрехин .



Логото
ще бъде на повърхност от 25 кв. метра, на място, откъдето ще мине кортежът със Светия отец. За синия цвят са употребявани 400 броя агератум, зеленият цвят се реализира с 450 стръка алтернантера, 100 корена бял алераум ще съобщи белия цвят, аленото ще се реализира с ирезене - 70 стръка, и жълтото с тегетес - 200 броя. Това изясни специалистът от озеленителната компания Боряна Замярска, която чака в края на другата седмица цветята да разцъфнат.
 Папа Франциск по време на посещаване в Палермо БГНЕС


Стрехин
посочи, че знамената са на България , на Ватикана , на Европейския съюз и община Раковски и са сложени в трите квартала на града и по булеварда, откъдето ще мина височайшият посетител.

И църквата " Свето Сърце Исусово ", където папата ще отслужи Света литургия, а към 200 деца ще получат от него първо причестяване, е в цялостна подготвеност, добави свещеникът отец Младен. По думите му остава пейките в храма да бъдат пренаредени съгласно условията на Ватикана и за по-тържествена атмосфера той да бъде декориран с доста цветя.-->


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР