С над 700 знамена и лого на визитата, изработено от

...
С над 700 знамена и лого на визитата, изработено от
Коментари Харесай

С цветно лого и над 700 знамена в Раковски очакват посещението на папа Франциск

С над 700 флагове и лого на визитата, направено от цветя, в град Раковски чакат визитата на папа Франциск на 6-и май. По самодейност на общината, на бул. "Раковски ", пред рисунка от графит на папа Йоан Павел Втори, се създава логото на визитата от 5 типа цветя. Това съобщи за Българска телеграфна агенция заместник-кметът на общината Божидар Стрехин.

Логото ще бъде на повърхност от 25 кв. метра, на място, откъдето ще мине кортежът със Светия отец. За синия цвят са употребявани 400 броя агератум, зеленият цвят се реализира с 450 стръка алтернантера, 100 корена бял алераум ще съобщи белия цвят, аленото ще се реализира с ирезене /70 стръка/ и жълтото с тегетес /200 броя/. Това изясни специалистът от озеленителната компания Боряна Замярска, която чака в края на другата седмица цветята да разцъфнат.

Стрехин посочи, че знамената са на България, на Ватикана, на Европейския съюз и община Раковски и са сложени в трите квартала на града и по булеварда, откъдето ще мина височайшият посетител.

И църквата "Свето Сърце Исусово ", където папата ще отслужи Света литургия, а към 200 деца ще получат от него първо причестяване, е в цялостна подготвеност, добави свещеникът ѝ отец Младен. По думите му остава пейките в храма да бъдат пренаредени съгласно условията на Ватикана и за по-тържествена атмосфера той да бъде декориран с доста цветя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР