С над 3 900 нови студенти стартира новата академична година

...
С над 3 900 нови студенти стартира новата академична година
Коментари Харесай

Пловдивският университет откри учебната година с над 3 900 нови студенти

С над 3 900 нови студенти започва новата академична година в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ". Петдесет и деветият випуск на най-голямото висше учебно заведение в Южна България ще се образова в 9 факултета и 2 филиала.

„ 59-ата образователна година на Пловдивския университет е ново начало за над три хиляди първокурсници, както и за мен. Нова, тъй като те за първи път участват на разкриване на академична година, а аз - за първи път я откривам като ректор. В този смисъл страстта ни е изцяло споделена ", с тези думи към присъстващите се обърна ректорът на ПУ „ Паисий Хилендарски " проф. доктор Румен Младенов.

Той акцентира, че авторититетът на университета е скъп и респектиращ самичък по себе си. „ Най-важнатата функционалност на висшето учебно заведение е да прави хората свободни. Бих желал да почувствате днешния ден изключително персонално. Пътят към знанието е дълъг, само че фактът, че сте тук значи, че сте взели вярното решение - да бъдете студенти в Пловдивския университет ". Като даде обещание безусловна и безкористна поддръжка от името преподавателите ректорът съобщи още: „ Ние сме от един тим и би трябвало да потвърдим, че висшето обучение в България е на равнище, което разрешава на младежите да изпълнят фантазиите си по най-хубавия метод ".

За поредна година Пловдивският университет извършва на 100% упълномощения си държавен банкет. В момента във висшето учебно заведение се образоват към 20 хиляди студенти в 28 професионални посоки, показани в над 130 специалности. Още толкоз магистърски стратегии ще започват след месец, стана ясно при откриването на новата академична година. Пловдивската Алма матер разполага и с единствения студентски кампус от западноевропейски вид, включващ мултифункционална спортна зала и комплекс от 4 общежития в непосредствена непосредственост до една от постройките си - така наречен Нова постройка на бул. „ България " №236 в Пловдив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР