С над 2 млн. куб. м. е увеличен обемът на

...
С над 2 млн. куб. м. е увеличен обемът на
Коментари Харесай

Нивото на яз. „Студена” се увеличи с над 2 млн. куб. м. за един месец


С над 2 млн. куб. м. е повишен размерът на пернишкия язовир „ Студена” през последния месец и към днешна дата той към този момент е над 6 млн. куб. метра. През миналото денонощие е регистриран следващият рекорден приток от 4 698 л/сек. при разход от 259 л/сек.

Очаква се да бъде взето решение поради грипната зараза и ковид настоящия в Перник воден режим да бъде омекотен.

На съвещание на Областния съвещателен съвет за предварителна защита и попречване разпространяването на ковид е разисквано предлагането до прекосяване на инфекцията, да бъде въведен по-лек воден режим, като водата се стопира единствено нощем.

За задачата ВиК ще изготви план, който ще показа в Министерството на околната среда и водите. След като ековедомството позволи потреблението да бъде увеличено, новият режим ще бъде одобрен от кмета.

Според настоящия сега режим перничани имат вода единствено по седем часа в денонощието. Досега желанията бяха режимът да бъде омекотен, когато язовирът надвиши 10-11 млн. кубика. Идеята бе след стартирането на вода по трасето от Мало Бучино водоподаването от „ Студена” да бъде спряно, с цел да може язовирът да се изпълни по- бързо. На фона на последните събития обаче евентуално ще се наложи смяна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР