С над 125 млн. лв. ще се финансира развитието на

...
С над 125 млн. лв. ще се финансира развитието на
Коментари Харесай

С над 125 млн. лв. ще се финансира развитието на интегрирания градски транспорт в столицата

С над 125 млн. лева ще се финансира развиването на интегрирания градски превоз в София. Проектът включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за ръководство на трафика и съществуващата система за информация на пасажерите в действително време.

Правителството одобри решение, с което разпорежда на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна стратегия,.Региони в напредък “ 2014-2020 година в Министерство на регионалното развитие ще подпише контракт за даване на безплатна финансова помощ на Столична община. Той е на стойност 125 485 941,89 лева, като безвъзмездните европейски средства са 107 333 495 лева, а останалата част от сумата е съфинансиране със лични средства на Столична община.

Предстои да стартират дейностите само че рехабилитация на няколко трамвайни прави, в това число линията по бул. „ Цар Борис III “, и пазаруването на 13 нископодови, съчленени трамвайни мотриси.

Проектът цели поощряване използването на електротранспорта, като по този метод ще способства за решение на проблемите в столицата, свързани с увеличаващия се трафик денем, възходящите тапи, ниската скорост на напредване, пътнотранспортни катастрофи, високи концентрации на въглероден диоксид и други нездравословни излъчвания, звук и т.н.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР