С началото на проекта за обновяване на зоната на ул.

...
С началото на проекта за обновяване на зоната на ул.
Коментари Харесай

Книжният пазар от Славейков се премести срещу х-л Рила

С началото на плана за възобновяване на зоната на ул. " Граф Игнатиев ", започнаха и ремонтните действия на площад " Славейков ". Книжният пазар е изместен за интервала на ремонта.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Проектът за създаване, възобновяване и възобновяване на зона 2 в Централна градска част стартира, а с него и преместването на книжния пазар от площад " Славейков " към градинката против хотел " Рила ", където обаче потребителите считат, че няма място за всички продавачи на книги.
Вили - консуматор: Така като виждам единствено избрана част от сергиите биха могли да се поберат тук.Пламен Божилов - книжар: Обръщахме внимание на оборудванията, които ще бъдат инсталирани. Тук сега могат да се преброят 15-20 сергии, преди ремонта бяха 60.Росен Петров - консуматор: Много е тясно. Може би в един миг и там, и тук ще се продават книги.
Основните опасения на продавачите на книжния пазар са, че след приключването на ремонта на площад " Славейков ", сергиите може да бъдат по-малко на брой и в по-малки мащаби.

Димитър Димитров - книжар: Както е обещано по проект план ми наподобява прекомерно малко, по-скоро декоративно, в сравнение с функционално. Броят на масите, както се приказва - 15, е прекомерно дребен. Тези будки, които видях, те са дребни и можеш да изложиш единствено 5-6 заглавия.
Книжарите остават с вярата, че потребителите бързо ще свикнат с преместването на книжния пазар.

Димитър Димитров - книжар: Който се интересува и обича книгите, не е доста надалеч, 5 минути повече път е, да заповядат.
В реновирания си вид площад " Славейков " включва повече зелени площи и запазването на скулптурата на татко и наследник Славейкови. А по какъв начин ще наподобява изцяло обновеното пространство, ще се уверим след приключването на ремонта. Дотогава феновете на четенето могат да търсят обичаните си заглавия в градинката против хотел " Рила ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР