С наближаването на зимата идва и една от най-отговорните дейности,

...
С наближаването на зимата идва и една от най-отговорните дейности,
Коментари Харесай

Сменете летните гуми със зимни, спасете живот!


С наближаването на зимата идва и една от най-отговорните действия, които всички рационални жители правят. Това е промяната на летните гуми със зимни.

„ Зимните гуми резервират еластичните си свойства даже при минусови температури. Затова е добре от 1 ноември до края на месец март да използваме зимни гуми. Те са със специфичен протектор, който е предопределен за изхвърляне на снега и кишата, с цел да се обезпечи по-добър контакт с пътя. Смесите при зимните гуми имат доста повече нарязвания в дълбочина, с цел да се обезпечи по-добро сцепление “, сподели пред БГНЕС Любомир Деклиев, който работи в сервиз за гуми.

Напомняме на водачите, че акция " Зима " на Пътна полиция продължава, а от 15-ти ноември, понеделник, пътните служители на реда ще постановат и наказания на водачите на коли, които не са със зимни гуми.

Рискът при шофиране с летни гуми усилва възможностите за тежко ПТП.

„ Спирачният път се усилва в пъти, което може да докара до съществени произшествия. Буксуването също проблем, който ще пречи на тръгването ви при съществуването на сняг “, сподели Деклиев.

Популярната процедура, която се среща из родната реалност е една кола да има четири разнообразни гуми. Деклиев твърди, че това е извънредно рисково.

„ Гумите е целесъобразно да бъдат четири идентични. От един тип и от една шарка. При избрани спортни модели е позволено да са две разнообразни. Гумите би трябвало да подхождат на типа автомобил, както знаете показателите на натоварване са разнообразни за товарните и леките коли. Трябва да се съблюдават рекомендациите на производителите “, безапелационен е той.

Не би трябвало да се пести от качество, безапелационен е експертът.

„ Основното, което би трябвало да кажем е за по-новите коли. Там не би трябвало да се вършат икономии. Трябва да се поставят артикули от най-голям клас, които да са в сходство с опциите на автомобила “

Наблюдава се увеличение на клиентите, които идват за счита на гуми.

„ На ден при нас минават към 50 автомобила “, добави Деклиев, само че чака да има по-голям приток на клиенти при рухването на температурите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР