С наближаването на празниците се увеличават джебчийските кражби във Варна.

...
С наближаването на празниците се увеличават джебчийските кражби във Варна.
Коментари Харесай

Бум на джебчийските кражби във Варна

С наближаването на празниците се усилват джебчийските обири във Варна. Обикновено крадците се движат на групи и правят обирите заран или вечер в пиковите часове, когато хората отиват и се прибират от работа.

Най-често джебчийските обири се случват в огромните търговски центрове, изключително преди празничното извършване на покупки. Често се случват кражби и в транспортните средства на градския превоз, където има огромно скупчване на хора. Във Варна джебчийските нападения са целогодишно, защото градът е курортен и има непрекъснат поток от туристи, отбелязва.

Гл. контрольор Живко Костадинов от Областната дирекция на МВР-Варна дава препоръки по какъв начин да се предпазят хората от джебчийските обири по време на огромното предпразнично извършване на покупки. Дръжте под око чантата си при пътешестване в градския превоз, изключително в час пик, е един от препоръките му.

Джебчиите най-често са млади и добре изглеждащи дами с огромни чанти. Често прикриват лицата си с шалове и огромни шапки, уточни гл. контрольор Костадинов. Той напомни, чеот 10 години във варненската полиция работи екип за противопоставяне на джебчийските обири, Благодарение на това през годината има десетки арестувани, множеството от които са от локалния престъпен контингент.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР