С наближаването на очакваният през април 2024 г. халвинг на

...
С наближаването на очакваният през април 2024 г. халвинг на
Коментари Харесай

Биткойн: Въпреки че халвинга наближава, един проблем продължава да тревожи инвеститорите

С наближаването на предстоящият през април 2024 година халвинг на Биткойн, който ще докара до 50% понижение на възнагражденията за миньорите, те интензивно унищожават своите BTC наличия, с цел да финансират вложения в осъвременено съоръжение за рандеман.

След неотдавнашното утвърждение на Биткойн ETF, упованията на криптовалутната общественост за идното халвинг събитие, планувано единствено по-късно повече от 70 дни, са огромни.

Експертите чакат внезапно повишаване на интереса към покупки както от страна на вложителите на дребно, по този начин и от институционалните вложители. Известният крипто вложител Rekt Capital допусна, че ралито “ ” може да стартира още в границите на идната седмица.

Опирайки се на исторически модели, Rekt Capital предвижда евентуална 63-дневна възходяща траектория за цената на BTC, която да докара до халвинг събитието.

Ралито преди халвинга значи втората фаза от петфазен цикъл, обвързван с халвинга на Биткойн. Тази фаза се предшества от спад, който нормално настава 70 дни преди събитието и продължава почти седем дни – промяна, която пазарът сега претърпява. Въпреки неотдавнашната 18% промяна на цените през януари, Rekt Capital остава нерешителен по отношение на вероятността за по-нататъшен спад.

След етапа на първичната промяна вложителите минават във етапа “ “, характеризираща се с растеж на цените на BTC . Този растеж нормално е последван от придвижването “ “, което води до “ ” в третата фаза.

Според Rekt Capital етапа на ретракция може да продължи няколко седмици, като кулминира в 20% спад на цената, сходен на предходния халвинг. Този низходящ тренд обаче постоянно провокира възобновяване на импулса за покупки, което може да продължи 150 дни.

Rekt Capital твърди:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР