С наближаването на най-топлите и хубави месеци от годината всеки

...
С наближаването на най-топлите и хубави месеци от годината всеки
Коментари Харесай

7 идеи за незабравимо туристическо лято

С наближаването на най-топлите и хубави месеци от годината всеки стартира да мечтае за пътешествия.

За това, несъмнено, оказват помощ и фотосите на множеството ни приятелки, които като че ли вземат участие в съревнование за тагване от чудно красиви плажове из Испания или щури купони из нощен Берлин, до момента в който вие стоите в прашния град и... работите.

Знаем, че всяка година си давате заричане, че идващото лято ще е друго – ще се подготвите, ще съберете пари, ще резервирате билети и – здравей, живот!

И тъй като всеки заслужава да се самонаграждава и да си подарява осъществени фантазии, през днешния ден ще ви дадем хрумвания по какъв начин да предприемете пътешествието на живота си – да, тъкмо това, по което въздишате от няколко години насам! Необходимо е единствено да сте малко по-смели и да инвестирате в щастието си - звучи като благопожелание от късметче, само че е самата истина. Това, което би трябвало да извършите, е просто да отидете в банката, да изтеглите заем и да го вложите... в странствуване!

Повярвайте ни, има смисъл и го заслужавате – по кое време, в случай че не в този момент, ще се вдигнете до Австралия или ще се разноските из Камбоджа? Оставете скрупулите и действайте с обсег, а ние ще ви ориентираме към забавни и яки дестинации, които можете да посетите това лято.

Подбрали сме такива, които са екзотични, красиви, богати на просвета и подобаващи както за самостоятелни визити, по този начин и за фамилни почивки, тъй че – стягайте багажа, слагайте шапката и тръгвайте на странствуване.

Лисабон, Португалия.

Не познаваме човек, на който да не му потекат лигите при споменаването на думата „ Лисабон “. Музика, цветни здания, прелестен и неясен език, екзотика, вълшебно красива архитектура и супер храна. И, по данни на приятелите ви, които към този момент са ходили няколко пъти там – страховит нощен живот.

 Лисабон Thinkstock

Лисабон е ситуиран върху няколко хълмчета на река Тежу, цялостен е с необятни площади, зеленина, изобилства от улични кафенета и заведения, предлагащи умопомрачително вкусна морска кухня (средната цена на вечеря на открито е към 25-30 евро). Фадото, както знаете, идва от Португалия, тъй че, отивайки в Лисабон, се пригответе за танци и доста музика. Цените на превоза са изцяло допустими – таксито от летището до центъра коства към 15 евро, индивидуален билет за метрото е 1.45 евро, а 24-часов билет – 6.15 евро.

 Лисабон Thinkstock

Потърсете и оферта за посещаване на други местности и забележителности, като Синтра, Кашкайш и Ещорил (офертите за еднодневен трип и до трите места стартират ото към 65 евро). Независимо дали сте тръгнала на странствуване сама или сте на фамилна отмора с деца, Лисабон ще ви приюти по най-комфортния метод и ви подсигуряваме, че няма да желаете да си тръгвате. Пътешествието там изцяло си заслужава парите, тъй че – не се колебайте, а действайте!

Барселона, Испания.

Тук две отзиви няма – това е една изключителна дестинация, която ще ви накара да поискате мигновено да емигрирате и да заживеете там до дълбоки старини. Барселона е доста вселенски откъм туристи град, макар че популацията му е по-малко от това на София. Лятото градът гъмжи от хора непрекъснато, а нощният живот е незабравим – нощни заведения, клубове, заведения за хранене, празненства на големи тераси - единствено си пожелайте и Барселона ще ви го обезпечи. През деня можете да се разхождате, да пазарувате (ето за какво човек би трябвало да изтегли заем!), да разглеждате красивата архитектура на града, да посетите парка Гюел, планиран от великия Антони Гауди (ако пътувате с деца, там визитата е задължително).

 Барселона Thinkstock

Непременно посетете и базиликата Саграда Фамилия (отново дело на Гауди), като там предлагаме авансово пазаруване на билети онлайн (билетите стартират от 15 евро на човек), с цел да си спестите опашките за 172-метровата постройка. Пазарът Ла Бокерия, ситуиран посред улица Ла Рамбла, е нещо, което не би трябвало да пропускате, без значение дали ще си купите хамон, пресни ягоди или кралски скариди, или просто желаете да се разноските сред сергиите. Планирайте един ден за посещаване на Аквариума – цените на билетите са от 18 евро за възрастен, 13 евро за дете от 5 до 10 години, и към 4 евро за дете сред 3 и 4 години. Има и комбинирани фамилни билети – не се колебайте, тъй като преживяването си заслужава. Ако сте по-смели, може да се гмуркате и с акули! А в случай че желаете плажове – към Барселона има много, до които се стига даже с рейс от градския превоз. Ние предлагаме плажовет на El Poblenou, които са големи, просторни с уреди за махленски фитнес, алеи за скейтборд, колоездение и бягане, а водата е кристално чиста.

 Барселона Thinkstock

А, за ядене? О, ястията са ясни – тапаси, паеля, скариди и прелестно вино, като една вечеря на човек приблизително излиза сред 30-50 евро. Такси към летището ли чухме да викате? Моля ви, не забравяйте да ядете и сладолед – страховит е!

Сицилия, Италия.

Италия е класика в жанра, само че в случай че още не сте посещавали Южна Италия, а сте се разхождали единствено на шопинг из Милано, Рим и Венеция – време е да поправите тази неправда. Полетът до Катания е къс – до момента в който се усетите и към този момент ще сте кацнали измежду палмите и хубостта на този пъстър и топъл град. Сицилия е остров с доста антична история, тъй че се пригответе за просвета, архитектура, хубава храна и, несъмнено, доста и приятни заведения.

 Сицилия Thinkstock

Идея: наемете си кола (около и си направете разходка до някой различен град – Сиракуза, Палермо или Таормина - курорт с превъзходни гледки и заведения за хранене. Имайте поради, че в Катания, а и в другите градове, има платена зона денем (в Катания зоната е 89 цента на час, без часовете по обед 13-15 ч, когато хората се прибират по къщите си да си почиват). Ако обичате по-автентични и мощни чувства – отивайте на екскурзия до вулкана Етна. И наложително яжте раци, омари, скариди и каквото още морско намерите по заведенията за хранене, а то няма да е малко.

 Сицилия Thinkstock

Имайте поради, че сред 15 и 19 часа много заведения не оферират храна, тъй че – заредете се с артикули от първата пастичерия, джелатерия или ростичерия. Такива най-малко има в обилие и мощно ви предлагаме да инвестирате пари в техните вкуснотии! Пробвайте и аперитиво менютата – към 10-15 евро на човек. Включват хапки и вино – толкоз вкусни, че ще ви се прииска да си поръчате двойно меню!

Прага, Чехия .

Ей я къде е, дето се вика – красива, цялостна с история и ледена бира. Прага е идеална за летни визити, тъй като зимата или пролетта може да ви бъде малко студено и прохладно. Ако сте почитатели на готическата просвета и архитектура – в Прага я има в обилие. Бирата също се лее като из ведро и съвсем всяка механа и ресторант оферират тяхна лична марка. Чехите обичат хубавата храна, тъй че гладни няма да останете.

 Прага Thinkstock

Задължително седнете на някое от заведенията около Вълтава и се насладете на гледките и кулинарните магии (лек обяд ще ви коства към 20 евро). В Прага има и луксозен и голям зоопарк (титулован неслучайно като 4-я най-хубав зоопарк в света). Влезте вътре и ще се замаете от големите територии, върху които, в цялостно успокоение и наслада, живеят жителите на парка. Цената на билета за възрастен човек е 200 крони (15 лева), за деца сред 3 и 15 години – 150 крони. Деца под 3 години влизат гратис. През лятото паркът афишира и Happy Mondays – понеделници, в които има огромни отстъпки за посетителите.

Островите на Хърватска .

Прекрасна, вълшебно красива дестинация, осъществима даже с кола. Ако се спрете на този вид, пътьом ще имате опцията да минете през няколко балкански маршрута (задължително спрете в Сараево и изпийте едно кафе), да се насладите на доста история и хубава храна. Хърватска е ослепителна с адриатическото си крайбрежие, осеяно с над хиляда острова – за това странствуване изобщо не би трябвало да имате и капка подозрение дали си заслужава или не! Веднъж отишли там, доста ще ви се желае да се връщате всяко лято – пригответе се да взимате потребителски заем всяка година. Плажовете на множеството места са каменисти, само че водата е кристално чиста и топла.

 Хърватска Thinkstock

Дубровник е наложителен за посещаване – градът изобилства от просвета и история, както и от дребни заведения, които ще ви очароват с вкусна храна, а морските гледки ще ви вземат акъла. Съвет от нас - Местните по островите вършат доста хубаво вино и елементарно може да се сдобиете с бутилка или две от него . Между другото, наоколо е и Будва (Черна гора), която е нещо като балканската френска Ривиера – с блестящ бряг, страхотни морски гледки, яхти, пристанища, кораби и плажове. Препоръчваме с две ръце!

Австралия .

Абсолютно изумителна, невероятна дестинация. И изцяло преоткрита – поради разнообразието, спокойствието и удивителните места, които може да посетите. Имайте поради, че ще ви трябват най-малко по 2000 $ на човек, без билетите, тъй че - тичайте към банката. Заслужава си! Първото, което би трябвало да имате поради, е, че Австралия е континент в Южното полукълбо, което ще рече, че когато тук е лято, там е зима. Не на всички места, обаче, тъй като Австралия е един голям континент – елементи от него попадат в зона, която се характеризира единствено с два сезона – изсъхнал и влажен.

Дарвин, град в края на Северната Територия, да вземем за пример, е с високи температури целогодишно, като през зимния, изсъхнал сезон (нашия летен) може да очаквате стойности сред 22 и 32 градуса. В същото време, в случай че сте същински фанатик на зимните спортове и не желаете да се лишавате от обичания си спорт през лятото, отивайте непосредствено в щата Виктория, където, в по този начин наречените австралийски Алпи, ще можете да се пускате на воля – със ски или сноуборд, изборът е ваш.

 Австралия Thinkstock

А кое е по-яко от стартиране със сноуборд през юли? Може би единствено гмуркането в Големия бариерен риф (щата Куинсленд), дълъг умопомрачителните 2300 километра. Това е най-големият и дълъг коралов риф в света – там можете да се гмуркате, да плавате, да плувате или просто да си сложите маска и шнорхел и да гледате богатия океански живот от близко. Щом по този начин и по този начин сте се вдигнали от единия завършек на света до другия, планирайте си време да посетите Сидни, Мелбърн и Бризбейн.

Сидни ще ви очарова с плажовете и разходките с ферибот из открития океан, с опцията да изпиете по едно капучино (около 9 австралийски долара), до момента в който гледате залеза над Операта, или да извършите нанагорнище по Харбър Бридж (цените стартират от 158 $ за възрастен и 133 $ за дете). Задължително е визитата на Манли Бийч и Бондай Бийч, където би трябвало да постъпите като локалните и да изпиете по една бира, с риба и пържени картофи (около 20 $ менюто) на брега на безбрежната океанска простор.

 Австралия Thinkstock

Помнете, че придвижването в Австралия е наобратно – оглеждайте се постоянно първо надясно! Пригответе по към 20 $ за вход за зоопарк, в който да погалите кенгуру и уомбат, и наложително (особено в случай че сте с деца) посетете аквариума Sea Life – това евентуално ще е единственият късмет над главата ви да плува огромна бяла акула и вие да я гледате умерено (или не чак толкова). Може да си купите смесен билет за няколко забележителности вкупом (около 50 $ на човек).

Пътешествие из България.

Може да си мислите че към този момент всичко сте видели, само че грубо се лъжете. България не е единствено Китен, Созопол или Сандански. За благополучие, живеем в страна, в която можете сполучливо да комбинирате планинска и морска отмора. И то на веднъж. Да, същинско странствуване „ Опознай родината “. Струва си парите и инвестицията! Така несмущаемо за две седмици може да обиколите пъклен доста места и да оставате някъде по една или две нощувки – трябват единствено добър проект и пари, естествено .

 България Thinkstock

Родопите , да вземем за пример, са цялостни с невероятни дребни селца, за които даже не сте и подозирали, че съществуват. Чиста храна, разходки из прохладни гори, успокоение, чист въздух и природа – подарете си една такава седмица и ще сте като преродени. Поинтересувайте се за дребни, фамилни хотели из затънтени селца - ще се изненадате какъв брой такива има и какъв брой добре и професионално са направени и ръководени. Нощувка в двойна стая нормално коства към 50-60 лв..

 България Thinkstock

А по-късно се впуснете в премеждие из Северното Черноморие – там, където човешкият крайник и ръка още не са опорочили естествената хубост на пейзажа – като Крапец, Дуранкулак и Калиакра. Наемете си вила от Airbnb – някои от къщите по Северното Черноморие ще ви вземат акъла с лукса и удобствата си. Ако търсите усамотение, напълно умерено може да се пандизите с колегата си в голяма къща с басейн и да си починете пълноценно, надалеч от хора и звук.

Повярвайте ни, към момента има гледки и преживявания по нашето Черноморие, които си костват и е добре да се възползвате от тях, до момента в който ги има.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР