С наближаването на месец септември вълнението у футболните фенове нараства.

...
С наближаването на месец септември вълнението у футболните фенове нараства.
Коментари Харесай

Деветте промени в Шампионската лига

С наближаването на месец септември вълнението у футболните почитатели нараства. Всички са нетърпеливи за нови страсти на най-високо равнище, конфликти сред огромните европейски грандове, изгрева и залеза на звезди, представянето на многомилионни покупки или в резюме - Шампионска лига!

И през идващия сезон ще може да гледате най-интересните мачове от шампионата в каналите на bTV Media Group в сряда вечер. Началото е на 21 август, когато ще ви покажем първи срещи от плейофите за влизане в групите.

Снимка: Getty Images

От началото на мачовете в четворките, та чак до финала в Истанбул през 2020 година, в действие ще са 9 нови правила, за които съдиите би трябвало да наблюдават. Те към този момент бяха въведени за миналогодишния край сред " Ливърпул " и " Тотнъм ", в който мърсисайдци победиха.
Шестата е реалност! " Ливърпул " още веднъж покори европейския футболен връх Мърсисайдци завоюваха британския спор във финала на Шампионската лига
1. Футболисти от единия тим не могат да се подреждат в стената на съперниците, в случай че тя е от 3 или повече индивида, по време на директен свободен удар. Вместо това те би трябвало да са най-малко на метър от стената при осъществяването или ще бъде отсъден заобиколен свободен удар.

2. При вкарването на топката в игра от вратаря не е наложително тя да напусне наказателното поле, с цел да може различен футболист да играе с нея. Противниците обаче не могат да влизат в наказателното поле, в случай че той не я е вкарал в игра.

3. Ако играта е спряна в наказателното поле, противоречивата топка може да бъде предоставена на вратаря. В другата част на терена топката се дава на тима, чийто футболист е играл за последно с нея. Всички други играчи и от двата тима би трябвало да бъдат на най-малко 4 метра от нея.

Снимка: Getty Images

4. Играта с ръка, при която се отбелязва гол или се основава обстановка за гол, даже и несъзнателно, е нарушаване и вероятно попадение не се зачита. Не се смята за нарушаване, в случай че самият футболист самичък е изпратил топката в ръката си. Санкционира се единствено, в случай че ръката е в неестествено състояние по отношение на тялото.

5. При осъществяване на дузпа част от единия крайник на вратаря наложително би трябвало да е върху голлинията. Не е позволено стражът да стои зад голлинията и да пипа гредите и мрежата преди осъществяването.

6. При промяна играчът би трябвало да напусне терена от най-близкото място - странична или навън линия, а не от центъра на терена. Това ще предотврати бавенето на време.

7. Червен и жълт картон може да бъде показван на треньори и мениджъри на скамейката при нарушение на спортсменските правила.

8. Отборът, спечелил жребия при започване на мача, ще има опция да избира дали да извърши център или вратата, на която ще нападна.

9. Позволено е на скамейката да един тим да участват до 12 играчи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР