С наближаването на летния сезон все по-често чуждестранните медии обръщат

...
С наближаването на летния сезон все по-често чуждестранните медии обръщат
Коментари Харесай

Немската преса за „Златни пясъци”: Красиви жени, евтин алкохол и денонощен купон

С наближаването на летния сезон все по-често задграничните медии обръщат внимание на опциите за парти-почивка в България, оповестява „ Дойче Веле ".
„ Яките Златни пясъци " - под това заглавие булевардният немски вестник „ Билд " разгласява на уеб страницата си поредност от видеорепортажи за „ якия ваучър ", който тече в българския черноморски курорт.

„ Най-красивите дами на Европа разкриват своите секрети " и „ Лято, слънце, сангрия " - с такива обещания изданието се обръща към евентуалните немски туристи. Вече от няколко години немските медии назовават Златни пясъци „ новия Балерман " - по прилика с именития клуб в Майорка, който служи и като събирателно разбиране за купона на този испански остров.
Берлинският „ Тагеспшигел " тези дни дефинира „ Златните " като от дълго време одобрен правоприемник на „ Балерман ", а различен немски вестник, „ Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг ", разгласява пътепис от 19-годишен юноша, който споделя своите непосредствени усещания от българския курорт.

Защо ли някому ще хрумне да отиде на отмора тъкмо там? - риторично пита 19-годишният немец Бен Кьорте. И си дава отговор: „ Много е просто. След матурите желаех си изкарам с другари една хубава лятна парти-почивка. Важно беше да намерим най-изгодната оферта, която обаче все пак да ни предлага всичко полагащо се ".
На Бен и приятелите му бързо им излиза наяве, че това, което търсят, са таман „ Златни пясъци ". Абитуриентите научават още, че българският курорт е новият „ Балерман " и че таман натам се насочат мнозина техни връстници от Германия. Авторът на пътеписа добросъвестно споделя по какъв начин са подбрали офертата и каква е била организацията на почивката им: „ Трансфер от летището, обезпечена храна и нещо, което за нас беше извънредно значимо - безвъзмезден алкохол. Всичко това влизаше в офертата ".

Бен Кьорте написа в резюме и за Варна - град с интернационално летище и огромно пристанище, който някои даже наричали „ тайната столица на България ". За „ Златни пясъци " той изяснява:

„ По пътя до такава степен си заставен да прекосиш едни не толкоз атрактивни покрайнини, явно изграждани по социалистически времена. Но когато те останат зад тила ти и се озовеш на „ Златни пясъци ", пред очите ти се разкрива една панорама, която доста прилича на двояко фамозната „ Шинкенщрасе " на Майорка.
Казано с две думи: откъм клубове, ваучър, щандове за сувенири, туристически атракции и гастрономия Златни пясъци по нищо не отстъпват на „ Балерман ". (...) Противно на упованията ни и на рецензиите в интернет, съгласно които плажът бил замърсен, а водата - цялостна с отпадъци, изхвърлени от многочислените туристи, ние се натъкнахме на един чист плаж и на кристално бистра вода. Но в случай че си търсите спокоен и не толкоз препълнен плаж, Златни пясъци несъмнено не са за вас ", написа зрелостникът и разказва един собствен ден в българския курорт:

„ В взаимозависимост от това по какъв начин е протекла предходната вечер, човек се разсънва сутринта или по обяд. Това се случва в някой от еднотипните хотелски комплекси, край които - според от местоположението им - нормално към този момент се разнася мощна музика, а на улицата тече плевел живот. Когато закусите (или пък обядвате, според от формата си), имате няколко избора.

Много от парти-туристите прекарват деня си край хотелския басейн или пък се излежават на плажа непосредствено пред хотела. Вечерта идва ред на купона, проведен от туроператора - празненства, визити в клубове и други мероприятия. Това е класическият кръговрат за всеки екскурзиант на Златни пясъци, който се повтаря ежедневно до края на почивката. Заедно с приятната среща с трилитрова бутилка бира. "

В края на своите усещания зрелостникът предизвестява, че всеки, който отива на „ Златни пясъци ", би трябвало да е наясно с едно: „ Освен към този момент изброените благоприятни условия, курортът не предлага съвсем нищо друго, а ваканционните му цели са ясно дефинирани: колкото е допустимо по-евтин ваучър.

Онези, които желаят през почивката си да опознаят културната специфичност или популацията и неговия метод на живот, не трябва да вървят на „ Златни пясъци ". Защото, също като „ Балерман ", този курорт е насочен на първо място към парти-туристите и бързата облага.
С други думи: Златни пясъци реализират в цялостна мяра своята основна цел, дефинирана от медиите и от съответните управляващи в България. Също като на „ Балерман ", тук човек може да си изкара типичната евтина парти-почивка ", написа зрелостникът Бен Кьорте във „ Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг ".

Други задгранични медии също осведомят за опциите за евтина отмора в България. Франс прес да вземем за пример цитира статистика, съгласно която в България туристите заплащат за храна и заслон 58% по-малко, в сравнение с в Германия. А английският „ Дейли Мейл " показва, че за втора поредна година Слънчев бряг държи първото място в класацията за най-изгодна отмора.

Тази ранглиста прави оценка туристическа кошница с осем продукта, измежду които храна за двама, питиета и слънчева козметика. Дневната ѝ цена в България е 36 паунда, а на Сейшелите - цели 182 паунда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР