С наближаването на летния сезон се търсят възможните варианти за

...
С наближаването на летния сезон се търсят възможните варианти за
Коментари Харесай

Туристи замениха карантината у дома с отшелничество в хотел на о-в Родос

С наближаването на летния сезон се търсят вероятните разновидности за възкръсване на туристическия бранш. И с изключение на така наречен зелени паспорти, един от разновидностите са " тестовите ваканции ".

" Ще си почивам, ще се радваме да сме дружно със сестра ми, ще играем игри, ще пием коктейли и по този начин ", сподели Ейми Смъдлърс.

" Много съм благополучен! Отдавна не сме били на отмора. И в този момент ще забележим можем ли да й се радваме с всички тези ограничавания ", сподели Юуст Пост.

Ейми и Юст са част от групата нидерландски туристи, които замениха карантината вкъщи с непринудено отшелничество в хотел на остров Родос. Те ще почиват във вид ол инклузив, ще имат достъп до басейните, заведенията за хранене и всички екстри - като фитнес, които хотелът предлага. Но няма да могат да напущат рамките му, даже с цел да отидат на плаж. Ще могат да следят морето от балконите в стаите си.

И още - ще съблюдават наложителна отдалеченост от най-малко метър и половина. Планирани са проби за Ковид през няколко дни. След като се приберат в Нидерландия ще имат петдневна наложителна карантина. А задачата на този опит е да се види ще може да се почива по време на Ковид пандемия.

" Всички се надявамe скоро да има ваканции без ограничения. До тогава обаче би трябвало да опитваме разновидности, да съблюдаваме всички ограничавания. Много сме щастливи, че ще имаме опция да споделим наблюденията си от този опит с цялата промишленост, и да се надяваме, че скоро ще се пътува и почива обикновено ", сподели шефът на туристическа организация Матияс Тен Бринк.

Одобрените за гръцкото карантинно море са към 200 души. Документи са подали над 25 хиляди. Местната власт поддържа концепцията и я приема като вероятен вид.

" За нас e доста значимо хората да стартират да идват. Не е доста прелестно, че туристите ще бъдат единствено в хотела и ще пропуснат всички прелестни неща, които могат да вършат на Родос, само че това е вид за възобновление на туризма, изключително когато всичко останало е затворено ", сподели зам.-кмет по туризма на о. Родос Константинос Тараслиас.

Бизнесът на Родос - магазини и заведения, обаче счита, че за тях сходни ваканции не са добър вид.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР