С наближаването на Конгреса на БСП и предстоящия избор за

...
С наближаването на Конгреса на БСП и предстоящия избор за
Коментари Харесай

Проф. Захари Захариев: Най-добре би било Корнелия Нинова да се оттегли от лидерската битка за БСП

С наближаването на Конгреса на Българска социалистическа партия и идния избор за ръководител на лявата партия, позиция по ТВ „ Евроком " изрази проф. Захари Захариев, член на Националния съвет на столетницата и част от екипа изготвил „ Платформа за либерален социализъм ".

Той насочи доста остри рецензии към ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. „ Най-достойно би било и поради на неудачите свързани с опцията на Българска социалистическа партия да отговори на публичните упования тя да се отдръпна от бъдещата борба от лидерския пост ", безапелационен беше професорът. Той повдигна и въпросът, дали наложеният от Нинова и заместниците й властнически модел на ръководство в партията дава отговор на упованията и потребностите на обществото.

Захари Захариев разяснява, че отдръпването на Корнелия Нинова ще „ отприщи " инициативността на нова генерация политици в левицата. „ Има цяла плеяда от младежи - Калоян Паргов, ръководител на Българска социалистическа партия - София, Красимир Янков, човек с потвърдени качества, също и Валери Жаблянов и други, всички те са срещу настоящия модел на ръководство на партията и са за груповото начало в управлението на Българска социалистическа партия. " Професорът разяснява и качествата на младите политици.

Захари Захариев изясни и, каква е била задачата на управлението, поради която е узурпирало органите на партията. Професорът изрече остра оценка за Българска социалистическа партия, в случай че като партия не обслужва националния интерес на България и не е стожер на държавността и заключи на какви провокации би трябвало да отговоря занапред левицата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР