С наближаването на Коледа обикновено започва и трескавото пазаруване за

...
С наближаването на Коледа обикновено започва и трескавото пазаруване за
Коментари Харесай

Как да приготвим коктейл “Коледна елха”?


С наближаването на Коледа нормално стартира и трескавото извършване на покупки за празничните ястия, за които отделяме много време и внимание. И в случай че съблюдаваме традициите, те нормално са едни и същи всяка година. С напитките обаче имаме свободата да опитвам. А тази година съвсем на всички места в интернет пространството ни изскачат фотоси и видеа на една изключително ефектна концепция за коктейл.

Нямаше по какъв начин да не притегли и нашето внимание. Коктейл " Коледна елха " наподобява безусловно като коледните преспапиета, с които толкоз обичаме да украсяваме домовете си. И както името на напитката подсказва, в центьра на " коледното кълбо " е елхата.

Освен че наподобява красиво, е и елементарно да я пресъздадем в чашата, защото за задачата ни е нужен само филиз розмарин. Но дано напряко минем всъщност.

Ето по какъв начин тъкмо да си създадем коктейл  " Коледна елха " по рецептата на The Kitchn.

Първата стъпка е да си изберем чаша, която е безвредно да бъде поставяна във фризер и е достатьчно висока и необятна, с цел да побере филиз розмарин. Пълним я с вода - към една четвърт от размера.

Втората стъпка е да вземем филиз розмарин и да го закрепим за дното на чаша, тъй че да стои изправен. Можем да го нареждаме или с връхчетата нагоре, или с връхчетата надолу, както е по-лесно да се закрепи.

Третата стъпка е да сложим чашата във фризера и да я оставим до момента в който водата се трансформира в лед. След това можем да извадим чашата и ще видим, че с помощта на леда на дното, розмариньт към този момент е устойчиво прикован.

Четвъртата стъпка ни е обичаната - остава ни просто да си допълним чашата с каквото пожелаем. Тази рецепта ни дава цялостната независимост да опитвам и даже да създадем персонализирани коктейли за всеки от гостите ни. За да се вижда обаче " елхата " в чашата и да остане красивият резултат, е препорьчително да я допьлним снапитки, които са транспарантни или с по-светьл цвят. Идеално избор биха били да вземем за пример джин с тоник, водка със сода или пенливо вино.

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР