С наближаването на брекзит британските депутати, подкрепящи този ход, призовават

...
С наближаването на брекзит британските депутати, подкрепящи този ход, призовават
Коментари Харесай

650 хил. долара ще струва Биг Бен да оповести брекзит

С наближаването на брекзит английските депутати, подкрепящи този ход, приканват емблематичният Биг Бен в Лондон да възвести излизането на кралството от Европейския съюз.

Това обаче въобще не е на ниска цена, оповестява T+L.

Звънът на часовниковата кула, която се извисява над Народното събрание в английската столица, ще коства 500 000 паунда, или повече от 650 000 $, съгласно Асошиейтед прес.

Биг Бен е в ремонт от 2017 година и понастоящем механизмът на часовника е демонтиран, работи се съществено и по камбанарията.

 

За да се чуе тон от Кулата на Елизабет, което е формалното название на историческата забележителност, на 31 януари в 11 ч. локално време, би трябвало да бъде инсталиран краткотраен под, който по-късно да бъде отстранен.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че към момента се обмисля концепцията за присъединяване в брекзит на най-голямата камбана в часовников механизъм в света, като главната спънка са големите разноски.

Част от депутатите се пробваха да прокарат закон, който да регламентира оповестяването на брекзит от Биг Бен, само че това се провали, съгласно Business Insider.

Обсъжда се и основаването на публичен фонд, в който британците да внасят средства в поддръжка на идеята.

Тази самодейност обаче среща сериозна опозиция, като се акцентира, че звукът ще бъде чут единствено от тези, които живеят наоколо или посещават Уестминстър.

Емблематичната кула е ситуирана в северния завършек на Народното събрание и за първи път бие през 1859 година Днес тя е един от най-известните знаци на Лондон. 

 

profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Пра
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР