С наближаването на баловете идва и въпросът колко струва церемонията

...
С наближаването на баловете идва и въпросът колко струва церемонията
Коментари Харесай

Колко струва един абитуриент на родителите си?

С наближаването на баловете идва и въпросът какъв брой коства церемонията по завършването на междинното обучение за родителите на един юноша. Костюм, обувки, автомобил и ресторант са единствено няколко от разноските, които би трябвало да се покрият преди абитуриентският бал. Зрелостниците имат и изпращане от учебното заведение, което е спомагателен разход, защото множеството вземат решение вечерта да отидат в някое заведение или нощен клуб, а някои даже приготвят обособен тоалет за този ден.

Ако би трябвало да се дефинира някаква съответна цифра за цената на един зрелостник, то може би тя е някъде сред 3000 и 4000 лв.. Сумата ще бъде друга според от това дали зрелостникът е момиче или момче.

При девойките приготовленията за бала са по-дълги. Първото, от което ще имат потребност, е тоалет, като той може да бъде от към 200 до над 1000 лв., според от претенциите и опциите. Обикновено втората стъпка са обувките, те костват от към 80 до над 200 лв.. Следваща стъпка в правенето на визията е чантата – нейната цена може да бъде от 60 до над 300 лв.. Повечето дами избират и бижута с цел да завършат тоалета си, като това може да коства от 30 до няколко стотин лв.. Финалният щрих при дамите са прическа, грим и маникюр – според от сложността цените варират сред 70 и още веднъж няколко стотин лв..

Подготвянето на бала за момче е много по-лесно, защото за множеството момчета покупките се свеждат до костюм и обувки. Мъжките костюми са с цени от към 400 до над 1000 лв.. Понякога е належащо закупуване на риза за костюма настрана – това коства от 50 до над 100 лв.. Някои момчета избират да прибавят вратовръзка или папионка към тоалета си, което би добавило към финалната сума още към 20-30 лв.. Обувките, според от марката, могат да бъдат от 70 до над 300 лв..

Има и някои разноски, които би трябвало да се поемат без значение от пола на зрелостника и те са – за ресторант или нощен клуб в деня на изпращането – към 50 лева; за ресторант в деня на бала – към 100-150 лева; дискотека, която е от 50 до 80 лв. и, не на последно място, наем на автомобил за бала, който е към 150 до 300 лв.. Освен зрелостниците, постоянно и фамилиите им честват събитието, като се съберат за пийване и ядене в заведение. Кувертът нормално коства от 30 до 50 лв. на човек, а в случай че бъде нает и фотограф, с цел да се запамети цялото събитие, върху финалната сума се прибавят още от 100 до 300 лв..

Показаните суми са примерни – допустимо е балът да се вмести и в по-малък, а несъмнено, и в по-голям бюджет. Всичко зависи от желанията и опциите на фамилията. Често спестяването на пари стартира година преди този момент или се постанова да теглят заем, с цел да осъществен мечтания бал на детето си. Съществуват и акции, които подканват зрелостниците да се явят на последният си училищен ден по тениски и да дарят парите, които другояче биха похарчили за реализирането на абитуриентския си бал, на разнообразни дела. Ако имате потребност от бързи средства за празника Ви, не се колебайте да се доверите на cashcredit.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР