С наближаване на коледните празници зачестяват проверките на Българската агенция

...
С наближаване на коледните празници зачестяват проверките на Българската агенция
Коментари Харесай

Оцветени цитруси и опасни меса - част от трапезата ни за Коледа

С приближаване на коледните празници зачестяват инспекциите на Българската организация на храните (БАБХ) на търговци и хранителни артикули.
" На пазара към момента има некачествена и даже рискова за здравето на хората продукция. Така да вземем за пример част от цитрусовите плодове били боядисани, с цел да наподобяват по-апетитно и да се удължи трайността им ", съобщи в ефира на " Нова телевизия " изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев.
" Повечето от цитрусите се внасят от Турция. През нашата страна минава и продукцията, която се изпраща в Западна Европа. Затова има наложени прецизни европейски условия, а БАБХ може да ревизира до 50% от стоката ", изясни доктор Илиев.
Той прикани потребителите да не купуват нищо от нерегламентирани места и да подават сигнали за всичко, което им се стори неправилно в търговията с храни.
Шефът на БАБХ разяснява и изказванието на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, съгласно което компании, унищожаващи труповете на умъртвени по преценка на ветеринари животни, са получили за активността си 12 млн. лева Д-р Илиев пояси, че изхарчените пари в действителност са 9 млн. лв. и те са дадени и на въпросните компании, и на инсенераторите.
" Няма никаква опция и е извънредно скъпо да се слагат животни под карантина и такова нещо не се прави преднамерено ", безапелационен бе шефът на БАБХ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР