С моя полет преди 40 години България стана шестата космическа

...
С моя полет преди 40 години България стана шестата космическа
Коментари Харесай

Космонавтът Георги Иванов: С моя полет България стана шестата космическа държава в света

С моя полет преди 40 години България стана шестата галактическа страна в света, взела участие в пилотирани полети и третата страна в света, основала галактически храни. Това съобщи през днешния ден първият български космонавт Георги Иванов в Българска академия на науките.
 
Днес честваме 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов, сподели шефът на Института за галактически проучвания и технологии на Българска академия на науките /ИКИТ-БАН/ проф. Румен Недков.
 
За 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов в Българска академия на науките бяха пристигнали първите космонавти от пет европейски страни. Това са петимата космонавти от интернационалната стратегия " Интеркосмос " - Павел Виноградов (Русия), Владимир Ремек (Чехия), Мирослав Хермашевски (Полша), Берталан Фаркаш (Унгария), Иван Бела (Словакия), както и Татяна Егорова - брачната половинка на космонавта Борис Егоров.
 Георги Иванов
Младото потомство би трябвало да разбере какво е направила българската галактическа просвета в миналите години, а през 1971-1972 година България стана 18-ата галактическа страна, приета от Организация на обединените нации, сподели Георги Иванов.
 
Той означи, че тогава се основава български уред, който е летял сполучливо на галактически ракети. След моя полет български учени и експерти сътвориха нови системи за два галактически кораба по програмата " България 1300 ", които доста дълго време предаваха данни, описа Георги Иванов.-->
 Георги Иванов
Институтът за галактически проучвания и технологии в този момент работи главно по планове на Европейската галактическа организация, сподели проф. Румен Недков. Той съобщи, че " с цел да имаме трети български космонавт, първо, би трябвало да се сътвори научна стратегия, второ, да има финансови средства, с цел да бъде той квалифициран, както да има и време, с цел да участва той на Международната галактическа станция ".
 
Фотоизложба с фрагменти от подготовката и полета на Георги Иванов беше открита във фоайето на Българска академия на науките. На тържествената сесия на Георги Иванов и на космонавтите бяха връчени и почетните знаци на ИКИТ-БАН.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР