С мотив обвинения за източване на НЗОК и обиди към

...
С мотив обвинения за източване на НЗОК и обиди към
Коментари Харесай

Лекарка подаде сигнал срещу Мангъров пред Етичната комисия

С претекст обвинявания за източване на НЗОК и обиди към сътрудници на първа линия доцент Мангъров е даден на Етичната комисия от други лекари.
Доц. Атанас Мангъров, който е главен критик на дейностите и ограниченията на Националния действен щаб, през днешния ден още веднъж се изрече сериозно към протичащото се в здравната ни система.
Детският инфекционист упрекна лечебните заведения, че целеустремено хоспитализират повече пациенти с ковид, с цел да източват Здравната каса , откакто цената на клинична пътека беше нараснала, предава dir.bg.
" В Интензивните отделения в страната са настанени 29 души, в лечебните заведения - 498. Хоспитализираните ще нарастват, тъй като пътеката стана 1200 лева Ако през вчерашния ден можеха да създадат 1 000 000 теста, щяха да открият 56 000 инфектирани ", написа Мангъров във Facebook.

От страна на представители лекарското съсловие последва бурна реакция след сериозния пост.
Д-р Сибила Маринова, шеф на ОАИЛ в МОБАЛ " доктор Стефан Черкезов ", разгласи обществено, че изпраща формален сигнал против доцент Мангъров на Етичната комисия към Български лекарски съюз.
" От месеци един господин, който не мога да нарека доктор, приказва лъжи в общественото пространство, наскърбява сътрудниците си, работещи на първа линия в битката с COVID-19 и ги упреква в измами и източване на НЗОК ", написа тя в персоналния си профил в обществената мрежа.


Атанас Мангъров първо сподели, че няма заболели от ковид, след това сподели, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в защитни костюми на всички медици, дните, прекарани в лечебните заведения без да виждат околните си, жертвите, които коронавирусът взе измежду нашите сътрудници и стотиците инфектирани при осъществяване на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито приканва обществото да не съблюдава закона и разпоредбите ", гласи сигналът от доктор Маринова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР