С мотив, че могат да въздействат на свидетели, Специализираният наказателен

...
С мотив, че могат да въздействат на свидетели, Специализираният наказателен
Коментари Харесай

Съдът съд отстрани от длъжност Десислава Иванчева и Биляна Петрова

С претекст, че могат да влияят на очевидци, Специализираният углавен съд в профил от служба кмета и заместник-кмета столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това стана по искане на прокуратурата, която уставила, че въпреки да е " под стража " от 17-и април, Иванчева издала заповед за уволняване на един от заместниците си -  Румен Русев.Заповедта за Русев е от 21 май, стана ясно в правосъдната зала. Арестуваната за рушвет кметица счита, че работи в границите на пълномощията си и се базира на мнение на шефа на Общинския съвет Елен Герджиков, че тя продължава да е кмет на Младост. Съдът установи вакуум в  настоящото законодателство. А прокурорите Илиян Рангелов и Димитър Петров признаха, че не са очаквали, че ще Иванчева ще желае да ръководи и от килията. В уволнението на очевидец, дал уличаващи показания против нея и заместничката ѝ Биляна Петрова, прокурор Рангелов видя опасност:

„ Самото деяние, което се подхваща, е задоволително заплашително към това лице, а да не приказваме и към всички останали лица, които са разпитани и които следва да бъдат разпитани “

Димитър Петров добави:

" Действително, обвинената Иванчева и  нейната съучастничка са извънредно дръзки, както и самото действие ".

За следващ път Десислава Иванчева отхвърли с Биляна Петрова и с посредничеството на третия в схемата -бившият областен кмет на Младост, да са желали и получили пари от строителният бизнесмен Александър Ваклин. За познанството си с него Иванмева сподели:

" С Ваклин съм се срещнала един път,  когато пристигна да се показа и беше нахален все едно той е шефа на квартала. Второто беше, когато помоли да подари детска площадка и по тази причина го видях в петък. Парите са подхвърлени ". 
Иванчева и Петрова ще апелират отстраняването си от служба пред Специализирания апелативен съд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР