С мощност от 332 конски сили, ускорение от 0 до

...
С мощност от 332 конски сили, ускорение от 0 до
Коментари Харесай

Най-новият електромобил на Tesla от висок клас вече е в София

С мощ от 332 конски сили, ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, Tesla S 75D, модел 2018, може би е най-атрактивният електрически автомобил във високия клас, който ще бъде показан в София на първото електромобилно ревю у нас - ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Автомобилът, който ще бъде изложен от Top Rent A Car, е напълно електрически задвижване на 4-те колела и два електромотора - за предното и задното задвижване. Максималната скорост от 225 км/час и дългия пробег от 500 км с едно зареждане вършат този електроавтомобил в действителност неповторим, настояват уредниците.



Tesla S 75D, модел 2018

Освен първокласен салон, улеснения и редица удобства при шофиране, в Tesla S 75D са внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е ситуирано под алуминиевата клетка на автомобила в лична подрамка, което понижава центъра на гравитация и минимизира риска от катурване. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, с цел да защитят пасажерите и в същото време усъвършенстват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на повреда 6 въздушни възглавници защищават пасажерите начело и откъм гърба, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматизирано, изясняват уредниците.

 двуместният градски електрически автомобил Renaut Twizy

Освен този супер електрически автомобил, Top Rent A Car показват на ревюто още един електрически автомобил, който към този момент се движи по улиците в България. Това е двуместният градски електрически автомобил Renaut Twizy, който се паркира на всички места елементарно, посредством и на вратите вид „ крила “, които се отварят отвесно. Въпреки дребните си размери, Renaut Twizy с автоматизирана скоростна кутия развива оптималната скорост 80 км/час и може да измине с едно зареждане сред 50 и 100 км. Капацитетът на батерията е 17 kWh и се зарежда напълно за 3,5 часа.





Volkswagen e-up! се зарежда за 30 минути на зарядна станция DC 40 kW

На ревюто ще бъде демонстриран още един градски електромобил- Volkswagen e-up!Вече година над 50 автомобила от този модел се движат по софийските улици посредством услугата за споделена подвижност на Spark. Volkswagen Е-up! форсира за 12,4 секунди до 100 км, а оптималната скорост е 130 км/час. С едно зареждане на батерията се изминават до 160 км, а време за зареждане зависи от зарядната станция - от 4-6 часа при потребление на AC 3,6 kW до 30 минути, в случай че употребявате DC 40 kW.

Освен Volkswagen Е-up!, потребителите на услугата Spark могат да употребяват и електрическите автомобили на Nissan – Nissan Leaf Апелативен съд Only (до 150 км с едно зареждане), Nissan ENV200 (вариант за пасажери и лекотоварен – до 750 кг), както и Nissan Leaf 24.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР