С молебен в Катедрален храм Рождество на Св. Богородица във

...
С молебен в Катедрален храм Рождество на Св. Богородица във
Коментари Харесай

Честването за 140 години Конституция започва в църква

С молебен в Катедрален храм " Рождество на Св. Богородица " във Велико Търново стартира тържественото отбелязване на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.

На него участваха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и доста народни представители, кметът на Велико Търново Данаил Панов и посетители на честването.

По-късно народните представители ще бъдат посрещнати в музей " Възраждане и Учредително заседание ", където ще бъде тържествената сесия на 44-то Народно заседание.

Заседанието ще стартира след възстановка на събитията от 1879 година

Предвижда се изявления да създадат ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителите на парламентарните групи.

В това число и алената шефка Корнелия Нинова, която е разрешила на депутатите от левицата да вземат участие в церемонията.

За първи път от 17 февруари социалистите ще вземат участие в парламентарно съвещание, само че протестът им ще продължи да важи в софийския парламент.

Народните представители ще одобряват Обръщение към българския народ във връзка 140-годишнината от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР