С модно ревю на световно равнище студентите от специалност „Моден

...
С модно ревю на световно равнище студентите от специалност „Моден
Коментари Харесай

Млади дизайнери от Пловдив се дипломираха с ревю на световно ниво

С фешън ревю на международно ниво студентите от компетентност „ Моден дизайн” на АМТИИ показаха сбирките си, част от дипломните им работи в Градската изложба на Главната. Младите гении съчетаха доста разнообразни стилове, цветове и похвати, с цел да насочат посланията си пред събралото се голям брой.

Гергана Атанасова, да вземем за пример, акцентира на тематиката за опазването на околната среда. В сбирката си „ Преплитане” тя показа фини женски визии. Гергана беше изработила рокли в другите нюанси на синьото и в тях беше преплела пластмасови влакна. Идеята ѝ бе отпратка към нечистите с пластмаса океани.

„ Да бъдем лоялни, смели и правилни на себе си”, това беше посланието, на което беше заложила Джесика Ризова. Четвъртокурсничката смая присъстващите с дръзка сбирка, въодушевена от Далечния изток. Младата дама показа седем тоалета, които показват смелостта на китайската принцеса боец Хуа Мулан. Самата Джесика описа, че с творчеството си желае да пресъздава феминизма посредством комбиниране на естествени тъкани.

„ Като при всеки различен мой план и тук работих доста интензивно и безкрайно. В един миг, до момента в който подготвях костюмите, работех на две места. В един миг трябваше да върша какъв брой неща по едно и също време и да бъда на всички места, което ме накара да се усещам като Мулан. Мисля, че се получи добре, не желаех да отчайвам родителите си и по тази причина продължих напред, макар че ми беше трудно”, сподели Джесика.

Всъщност тя беше единствената, която бе избрала сама да носи един от костюмите в сбирката си.

Ревюто бе на фона на прелестната галерия на студенти от другите специалности в Академията.

Изложбата и стилното ревю бяха втората част от фестивалния формат Made аt the Academy, който АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив провежда за втора поредна година.

Първото събитие - Годишен концерт на катедра „ Хореография “ се организира в Дома на културата „ Борис Христов “ предходната вечер и мина при голям интерес.

На 8 юни от 18.30 ч. е откриването на галерия „ Академична памет “ в пространството към Римски стадион, където в 19 ч. ще чуем и забележим операта „ Рита “ от Гаетано Доницети. Входът е свободен.

Четвъртото, заключително събитие е на 9 юни 2022 от 20.30 ч. на Античен спектакъл, още веднъж с вход свободен. Концертът – подарък за пловдивчани и посетители на града носи заглавието „ Академията кани Пловдив “.

Идеята на фестивала е да се показа в целокупност креативния капацитет на АМТИИ, включващ класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор, а преди по-малко от месец бе почетен с влиятелната Награда „ Пловдив “ в раздел „ Съвременни мултижанрови изкуства “ за изданието през предходната година.

Проектът Made at the Academy се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и в партньорство с ОИ „ Старинен Пловдив “, и е част от Културния календар на града за 2022 година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР