С мнозинството на ГЕРБ и Обединени патриоти и с подкрепата

...
С мнозинството на ГЕРБ и Обединени патриоти и с подкрепата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Алтернативата ни за КПКОНПИ е друг закон

С болшинството на ГЕРБ и " Обединени патриоти " и с поддръжката на Движение за права и свободи Сотир Цацаров ще бъде новият ръководител на КПКОНПИ. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за избор на ръководител на КПКОНПИ.
" Преди две години беше основана КПКОНПИ. Ако през днешния ден попитаме някого отвън тази зала с какво свързва КПКОНПИ, множеството хора ще кажат с нелегално добитата тераса на нейния ръководител Пламен Георгиев . Какво последва от това - за премия персонално министър председателят го направи консул.
Това наподобява ли ви на битка с корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество? Не! За две години Комисията потвърди своята неефективност.
Г-н Цацаров показа при чуването, че ще се опита да я разсъни. Вярваме, че ще постави всички старания, професионални, на които е кадърен. Г-н Цацаров, тази комисия не е заспала, тя е мъртво родена . Тя е такава, тъй като няма проверяващи функционалности ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Тя уточни, че по този въпрос има опция и Българска социалистическа партия я е предложило с различен закон, само че той не е бил признат. " Сега сме го внесли още веднъж. Намира се в деловодството и евентуално скоро ще го гледаме ", добави още Нинова.
Тя уточни, че всички са се съсредоточили ръководителя да се избира от ръководител. Според нея по-важно е, че Българска социалистическа партия предлага друга конструкция на тази комисия.
" Но тъй като най-голяма гласност закупи предлагането ни за избор от президента, желая да се спра на това. Многократно сте показали мандатно мислене. Темата корупция не може да се мисли в мандати, тя би трябвало да се мисли дълготрайно и визионерски.
Сега президент е Румен Радев, идващият, по-следващият може да е различен човек, подсилен от друга партия. Ние предлагаме кардинално решение на въпроса ", добави още Нинова.
" При чуването си господин Цацаров показа, че законът е посредствен " , сподели Нинова и уточни, че той не може да ги внесе, само че Българска социалистическа партия може.
" Второто, което се внушава против Българска социалистическа партия - " нямат претендент ". Уважаеми народни представители, щеше да е висшо политическо двуличие да се изправя да кажа: ние не признаваме този закон, тази комисия, ние не признаваме процедурата, по която се избира ръководителя и при всичко това - да кажем: ето ние предлагаме ръководител .
Къде виждате някаква логичност или естествен разсъдък? Затова не предлагаме ръководител ", сподели още Нинова. Тя акцентира, че заради всички тези аргументи Българска социалистическа партия няма да поддържа нито един от двамата претенденти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР