С мнозинство от гласовете на Съвета на директорите беше взето

...
С мнозинство от гласовете на Съвета на директорите беше взето
Коментари Харесай

В Русия закриват легендарно радио и тв канал

С болшинство от гласовете на Съвета на шефовете беше взето решение за очистване на радиостанцията " Эхо Москвы " и уеб страницата ни,  съобщи основният редактор на радиото Алексей Венедиктов в своя Телеграм канал. По-рано радиостанцията беше изключена от ефир на територията на Русия по искане на Главната прокуратура, а Роскомнадзор блокира уеб страницата му

" Эхо Москвы " е част от холдинга " Газпром-медиа ".  От пресслужбата на холдинга оповестиха за агенция Интерфакс, че повода за ликвидацията е жалбата на Главната прокуратура.

Според жалбата, уебсайтът на " Эхо Москвы " „ систематично “ разгласил информация „ с апели за екстремистка активност и насилие “, както и „ съзнателно погрешна информация по отношение на дейностите на съветски военни, като част от специфичната интервенция за отбрана ДНР и ЛНР “.  Главната прокуратура твърди още, че на уеб страницата на " Эхо Москвы " са публикувани призиви за принуждение против съветски жители, за всеобщи нарушавания на публичния ред и публичната сигурност и за присъединяване в „ всеобщи публични прояви ”.

„ След като прегледа заповедта на Генералната прокуратура на Руската федерация за ограничение на достъпа до радиоканала и уеб страницата, на 3 март съветът на шефовете взе решение да закрие радиото и едноименното електронно издание “, се споделя в известието. 

" Эхо Москвы " и " Дождь " дадоха обещание да апелират решението на Генералната прокуратура в съда, откакто на 1 март вечерта излъчването на радиостанцията беше изключено в Русия, а нейният уеб страница беше блокиран от Роскомнадзор по едно и също време с уеб страницата на телевизионния канал „ Дождь “ (той беше включен в регистъра на медиите, които работят като непознат агент).  

 „ Смятаме, че не сме нарушили нищо, не виждаме никакви следи от нарушавания “, сподели Венедиктов пред организация Интерфакс. „ Твърденията, съдържащи се в документа, не са подкрепени с никакви образци ", написа Венедиктов в телеграмният  в канала си в Телеграм. Руските управляващи упорстват медиите да назовават ​​руската инвазия в Украйна " специфична военна интервенция ".

Редакторите на „ Эхо Москвы “ обявиха, че без значение от решението на Съвета на шефовете за ликвидация на радиоканала и уеб страницата, ще продължат да работят на следните  платформи:

YouTube  (https://www.youtube.com/channel/UCo4GExFphiUnNiMMExvFWdg)

И в обществените мрежи:

Twitter (https://twitter.com/EchoMskRu?s=09) 

Фейсбук (https://www.facebook.com/echomsk.ru) 

Telegram (https://t.me/echomskru) 

Instagram  (https://instagram.com/echomsk?utm_medium=copy_link)

„ Дождь “, чийто уеб страница е блокиран, продължава да работи, някои от чиновниците, в това число основният редактор Тихон Дзядко, оповестиха, че напущат Русия от съображения за сигурност.  От „ Дождь “ обявиха, че прецизно съблюдават съветските закони.  „ Публикуваме материали единствено с позоваване на доверени източници на информация – представители на управляващите на двете страни, специалисти с известност, висши политици и публицисти от водещи издания в двете страни “.

Радио  " Эхо Москвы " съществува от 1990 и единственият път, когато е било изключвано от ефир, бе по време на августовския пуч за премахване на Михаил Горбачов през 1991 година  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР