С мнозинство от един глас британските депутати приеха законопроект, който

...
С мнозинство от един глас британските депутати приеха законопроект, който
Коментари Харесай

С мнозинство от 1 глас депутатите задължиха Тереза Мей да иска отлагане на Брекзит

С болшинство от един глас английските депутати одобриха законопроект, който задължава премиера Тереза Мей да желае отсрочване на Брекзит, с цел да се избегне излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка, заяви Би Би Си.
 Юнкер: Отлагане на Брекзит единствено с утвърдено съглашение до 12 април
Решението беше взето от Камарата на общините единствено с един глас разлика - 313 " за "  и 312 " срещу ".

Внесеният от депутатката от лейбъристката партия Ивет Купър бе утвърден бързо единствено за един ден. Сега той отива в Камарата на лордовете, където би трябвало да бъде прегледан още през днешния ден и се нуждае от утвърждението им, с цел да стане закон, само че Европейски Съюз взема решение дали да даде удължение.

Текстът задължава премиерката да търси утвърждението на Народното събрание за всяко закъснение и разрешава на депутатите да оферират друга дълготрайност на съответното отсрочване.

Министърът за Брекзит Стивън Баркли сподели, че ще се надява лордовете да „ прегледат този законопроект, който да бъде признат бързо, макар минусите му “.

Той добави, че няма " никаква гаранция ", че Обединеното кралство няма да вземе присъединяване в европейските избори през май, а присъединяване им би било " изменничество " и " нанасяне на големи вреди ".

Консервативният народен представител Марк Франсоа подлага на критика вчерашното разискване на текстовете, като уточни, че дебатите са траяли единствено четири часа и това не може да се назова изчерпателен спор.

Във вторник Мей разгласи, че ще желае ново малко отсрочване на Брекзит след 12 април, с цел да работи с водача на лейбъристите Джереми Корбин за пробутване на отхвърленото на три пъти от Камарата на общините съглашение.

Дискусиите сред двамата водачи в сряда бяха разказани като " градивни ", само че бяха подложени на критика от депутатите от двете страни.

Според представители миналата среща сред Мей и Корбин е била гъвкава, само че и несигурна. Корбин споделя, че тя е била „ потребна “, само че и е приключила без реализиране на решение.

Мей желае да се контракти с Корбин по редица точки, които да бъдат гласувани преди 10 април. 

Междупартийните договаряния провокираха мощни рецензии от страна на депутатите от двете страни, а двама министри подадоха оставка в сряда.

Според изследвания, направени от локалната преса, още депутати могат да подадат оставките си, в случай че Мей се откаже от уговорките си.

Трудностите за Мей ще бъдат в това да успее да задържи партията си единна, в случай че въпреки всичко реши да се поддаде не настояванията на лейбъристите. По-рано тя отхвърляше опцията за участие в митническия съюз, защото това би попречило на Англия да подписва независими покупко-продажби с трети страни.

Корбин е подложен на напън от някои фракции да не се съгласява със съглашението за Брекзит, в случай че тя няма да може да бъде доказана на нов референдум, на който да може да се гласоподава и за оставане в Съюза. Самият той обаче твърди, че сходен избор би трябвало да бъде извършен единствено при изключителни условия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР