С мнозинство от два гласа Педро Санчес спечели вот на

...
С мнозинство от два гласа Педро Санчес спечели вот на
Коментари Харесай

Педро Санчес спечели вот на доверие в Испания и ще оглави коалиционен кабинет

С болшинство от два гласа Педро Санчес завоюва избор на доверие в испанския парламент, с цел да оглави първото съдружно държавно управление, откогато Испания пое по пътя на демокрацията през 1978 година

 © БГНЕС
Това поставя завършек на политическата рецесия в страната, където предходната година гласоподаваха два пъти на предварителни избори, а Санчес оглавяваше краткотрайно държавно управление.

Сега социалистите ще сформират държавно управление на малцинството с извънредно лявата партия " Подемос " на Пабло Иглесиас.

Педро Санчес не съумя да завоюва първото гласоподаване в Народното събрание преди два дни. Сега той получи поддръжка от по-малки партии, а каталунските сепаратисти се въздържаха след обещанието му да организира разговор за бъдещето на самостоятелната област.
 Борисов поздрави Педро Санчес за избирането му за министър председател на Испания Борисов поздрави Педро Санчес за избирането му за министър председател на Испания
Премиерът Бойко Борисов поздрави Педро Санчес във връзка поемането на поста министър-председател в новосформираното държавно управление на Кралство Испания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР