С множество различни прояви в периода от 1 до 9

...
С множество различни прояви в периода от 1 до 9
Коментари Харесай

С множество прояви Берковица ще отбележи празника на общината

С голям брой разнообразни прояви в интервала от 1 до 9 септември тази година в Берковица ще бъде маркиран празника на общината - Рождество Богородично, оповестиха от администрацията.

На 1 и 2 септември в центъра на града ще се организира фолклорния фестивал "Балканът пее и танцува ", който тази година ще бъде с интернационално присъединяване. Стотици фенове на фолклора ще пеят и танцуват на открива сцена и ще дефилират в национални носии от разнообразни краища на България и прилежащите страни. По време на празника ще бъде открита галерия с произведения на локални художници, ще има фотоизложба със фотоси на локални деца по тематиката "Моята Берковица ", галерия "Произведено в Берковица ", ще има голям брой концерти на локални и гостуващи реализатори.

В спортната част на празника са планувани интернационален шампионат по ръгби и футболна среща. На 8 септември ще има празнична литургия и връчване на годишни награди за извънреден принос към развиването на община Берковица.

За втора поредна година на 9 септември ще има интернационален фестивал на духовата музика с присъединяване на духови оркестри от България и Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР