С многобройните си мерки и системи за осигуряване на безопасността

...
С многобройните си мерки и системи за осигуряване на безопасността
Коментари Харесай

Приятните страни на зимата – спокойствие на сняг и лед с Opel

С многочислените си ограничения и системи за обезпечаване на сигурността и комфорта на лидера и пасажерите, колите на Opel основават оптимални условия за по-безопасно и по-спокойно шофиране през зимата. С адаптивното задвижване на всички колела (AWD), системата IntelliLux LED на предните светлини и отоплението на кормилото, моделите на Opel са подготвени и за най-сериозните тествания, с които може да ни сблъска зимата.

От основно значение е потреблението на гуми с дълбочина на протектора от най-малко четири до пет милиметра и на възраст не повече от шест сезона. Осигуряването на оптимално сцепление на хлъзгави настилки е също толкоз значимо, колкото и изборът на верните гуми. В взаимозависимост от модела, Opel предлага интелигентни системи за надзор на сцеплението от IntelliGrip до адаптивно задвижване на четирите колела с функционалност torque vectoring. При системата IntelliGrip на новия Opel Grandland X, лидерът може да направи своя избор сред пет разнообразни режима - в това число за придвижване на тиня и сняг. IntelliGrip приспособява разпределението на въртящия миг към предните колела, разрешава превъртане при нужда и приспособява логаритъма на взаимоотношението сред педала на газта и силовия тракт. При комбиниране с автоматизирана предавателна кутия, IntelliGrip усъвършенства моментите на превключване в сходство с настоящата пътна конюнктура и жанр на шофиране, повишавайки в допълнение сигурността и комфорта на пътешестване.



По предпочитание клиентите могат да вземат и решение за неотложно прекосяване към задвижване на всички колела, с цел да си обезпечат оптималната сигурност при придвижване на хлъзгава настилка или терен. Бестселърът в SUV класа Opel Mokka X да вземем за пример, е отличен образец за оптималната непоклатимост на тиня, сняг и лед – при него адаптивната система за задвижване на четирите колела AWD разпределя въртящия миг съгласно съответната обстановка в рамките на части от секундата - от икономично 100% предно предаване до 50:50 сред колелата на предния и задния мост, осигурявайки оптимално сцепление с терена. Режимът на двойно предаване се задейства за малко след всяко пускане на мотора и натискане на педала на съединителя от страна на лидера, с цел да се предотврати възможна загуба на сцепление и пробуксуване на колелата при тръгване. След това целият въртящ миг се насочва към предните колела, в случай че типа на пътната права или изискванията на сцепление на настилката не постановат различен тип систематизиране на тягата.



За реализиране на оптимално високо ниво на динамичност и успеваемост, новият Opel Insignia разчита на адаптивна система за задвижване на четирите колела с функционалност torque vectoring и задвижващ модул на задния мост, който употребява система от два съединителя без диференциал. Системата за двойно предаване на Insignia е в положение да насочва въртящия миг изцяло без значение към едното, към другото или и към двете задни колела, осигурявайки опция за деяние на функционалността torque vectoring във всички режими на работа и придвижване на автомобила. При завиване да вземем за пример, по-висок въртящ миг се насочва към външното задно колело, което провокира резултат на завъртане към отвесната ос и улеснява придвижването по определената траектория. В резултат на това Insignia влиза по-прецизно в кривата на завоя и реагира по-спонтанно на командите на лидера.

Светлините

Адаптивната матрична LED система на Opel (общо 32 светодиодни детайла, по 16 от всяка страна при последното потомство на новата Insignia) се приспособява интензивно към съответната пътна конюнктура и дава опция за шофиране с непрекъснато включени дълги светлини без заплаха от заслепяване на останалите участници в придвижването. Също по този начин, системата разрешава на лидера да види по-рано в сравнение с при стандартните къси светлини намиращите се наоколо до пътя хора или животни.



Размразяване и отопление

По принцип планирането на в допълнение време за почистване на автомобила от сняг и лед преди тръгване е доста добра концепция, само че клиентите на Opel могат умерено да се освободят от това обвързване, в случай че автомобилът им е оборудван с в допълнение стационарно отопление. Благодарение на таймера с дистанционно управление и автоматизираното програмиране според от данните на температурните датчици, пътническото пространство може да бъде уютно затоплено, моторът да е загрят, а ледът по прозорците размразен още преди да седнете зад кормилото. При това стационарното отопление не извършва само удобна функционалност. При топъл мотор, моторното масло и каталитичният конвертор доближават по-бързо до оптималната си работна температура, в резултат на което износването и количествата на излъчванията при леден старт доста се понижават. Допълнителното фабрично инсталирано стационарно отопление се предлага при лекотоварните модели Opel Vivaro и Movano, както и на леките коли Corsa, Astra, Cascada, Mokka X, Insignia и Zafira.



Също толкоз потребни са и ограниченията за битка с леда и снега като системите за отопление на външните огледала и челното стъкло при Opel Insignia и Grandland X. Фините нагревателни детайли, вградени в предното стъкло го размразяват тихо и комфортно единствено с натискането на един бутон. Отоплението на челното стъкло отстрани изцяло и запотяването във влажни условия, с което усъвършенства в допълнение видимостта и сигурността на придвижването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР