С много труд и постоянство родната борба може да се

...
С много труд и постоянство родната борба може да се
Коментари Харесай

Боян Радев: България отново може да има олимпийски шампиони в борбата


С доста труд и неизменност родната битка може да се върне на върха и още веднъж може да имаме олимпийски първенци. Това съобщи двукратният олимпийски отличник Боян Радев в изявление за БГНЕС.

Легендарният герой обаче акцентира, че не е удовлетворен от представянето на родните състезатели този сезон.

"Не ми хареса по какъв начин се класираха борците. Според мен има една рецесия в българската битка, само че считам, че нещата ще се оправят за в бъдеще. Всичко това се дължи на поколенията, които се сменят. Няма по какъв начин всички да са на едно равнище, само че това ще се промени и ще имаме огромни триумфи на огромния тепих – европейския, международния, само че най-важното олимпийския. В спорта най-голямото нещо са Олимпийските игри и всеки състезател би трябвало да се стреми да стане олимпийски първенец.

Борците би трябвало да следват моя образец. Да следват не това, че съм спечелил медали, а по какъв начин съм се готвил и по какъв начин съм упражнявал. Аз бях един монах в спорта. Беше им мъчно да ме изкарат от залата. Заради това поисквам на българското потомство борци да се научат първо да се борят класическа битка и свободна битка – да научат техниката на битката. Наблюдавах представянето им на Световното състезание и мога да кажа, че вършат прекалено много неточности. Големият тепих обаче не прости на никой.

Трябва най-малко 2-3 години да се постановат младите борци. Да не се търси огромен незабавно огромен триумф от тях, а да си навлязат последователно в огромната битка и там към този момент да се осъществят. Това обаче си зависи най-много от тях самите. Те би трябвало да са цялостни аскети, плебеи на тепиха. Пожелавам им да следват моя образец и да гонят моите достижения. Нека бъдат горди, че Боян Радев ги зачита и почита. Изпитвам най-хубави усеща съм към българската битка. Смятам, че един ден още веднъж ще имаме олимпийски първенци. Дано да е на тази Олимпиада", изрази вяра Радев. Той приказва и за пристрастеността си към колекционерството и в навечерието на Коледа си пожела да му попадат все по-хубави картини.

"Олимпийските медали и колекционерството нямат съпоставяне, тъй като и едното е доста огромно, само че и другото. В България има доста огромни художници и неповторими скулптори. Горд съм, че съм собственик на една хубава сбирка. Ние борците също вършим изкуство, само че то е друго – физическо, гладиаторско, тъй като без такова, не можеш да достигнеш до купите. На един гладиатори е нужно доста да упражняват и да живеят с мисълта, че би трябвало да станат първенци. Борбата е доста сложен спорт. Срещу всеки един сътрудник би трябвало да се бориш по друг метод. Борбата не е едностилов спорт. Така е и в изкуството, тъй като няма по какъв начин да рисуваш едно и също. Трябва да направиш нещо по-различно от другите, с цел да се откроиш и да станеш огромен на тепиха или огромен в изкуството.

В България има доста огромни художници и неповторими скулптори. Горд съм, че съм собственик на една хубава сбирка. Още съм гладиатор. Гладиатор съм в изкуството и събирането на картини. Това е моят живот и се веселя, че попаднах в него".

Радев показа и за огромната си горделивост в лицето на двете внучки, едната от които е млада вяра на българските ски.

"Сега очаквам Бояна да се върне от Банско, където ще има съревнование. Тя е огромна скиорка и искам доста триумф. Биба (както Боян Радев я нарича) беше на подготвителни лагери в Алпите. Тя тренира непрестанно и непрекъснато по този начин, както и аз упражнявах едно време. Аз не й давам препоръки за спорта. Само я прегръщам и желая да е жива и здрава". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР