С много настроение, песни, танци и игри, бе открита новата

...
С много настроение, песни, танци и игри, бе открита новата
Коментари Харесай

Нов и модерен детски кът радва децата на с. Войсил

С доста въодушевление, песни, танци и игри, бе открита новата детска площадка в центъра на село Войсил. Навръх светлия християнски празник Св.св. Константин и Елена, кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов отряза лентата, дружно с най-малките малчугани, които най-вече се радваха на придобивката.

Тя е построена по категорично предпочитание на 431 поданици на селото, които са подали подписка в администрацията.

„ Разговаряхме с кмета Димитър Иванов и той незабавно откликна на молбата ни. Внесохме подписката в края на март, а на Великден площадката към този момент беше подготвена. “, не скриха задоволството си майките от с. Войсил, по чиято самодейност стартира всичко.

Кметът акцентира, че и началото, и края на начинанието са на значими църковни дати.

„ Тази инвестиция бе направена на Възкресение Христово, а я откриваме на различен популярен празник – деня, в който почитаме Св. Св. Константин и Елена. “, уточни Иванов.

Той напомни максимата, от която към този момент 8 години се управлява ръководството на община „ Марица “.

„ Няма нищо по-важно от щастието и усмивката на децата. Те са тези, от които зависи бъдещето на България. “, обърна се към десетките поданици на селото Димитър Иванов.

Той добави, че екипната работа и целеустремеността са в основата на всички триумфи на управлението и администрацията на община „ Марица “.

„ Когато сме дружно и преследваме избрана цел, постоянно я реализираме, тъй като вършим каквото би трябвало, с цел да се случи каквото би трябвало. “, посочи Димитър Иванов.

Детският ъгъл е най-големият на територията на общината, обезопасен е с ограда и дава отговор на всички европейски условия. Новите уреди за деца до 5 години са кула с мост и двойна пързалка, беседка, люлка-гнездо, двойна люлка вид „ кенгуру “ и пружинни клатушки. Освен това са ремонтирани и актуализирани и люлките и огромната пързалка в съседство, които са предопределени за деца до 12 години.

Кметът даде обещание на територията, на която са ситуирани детските уреди, да бъде инсталирано 24-часово видеонаблюдение.

„ До месец ще бъде подготвена и новата спортна площадка в двора на НУ „ Св. Климент Охридски “, а по-късно планираме да създадем фитнес навън в центъра на селото. “, разгласи Димитър Иванов и завоюва овациите на жителите на Войсил.

Официалното разкриване приключи с прелестно музикално осъществяване на децата от детската градина и учебното заведение.

На събитието участваха и ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, кметът на селото Яко Видолов, шефовете на НУ „ Св. Климент Охридски “ Гергана Тончева и на детската градина - Костадинка Байчева, доста удовлетворени деца и родители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР