С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо,

...
С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо,
Коментари Харесай

Борисов: Ще се събори старата и ще се построи нова сграда за Националната многопрофилна детска болница

„ С доста обич желаеме да създадем новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да създадем, и златна да я създадем тази болница, постоянно ще има недоволни от нея. Затова взехме решение да я съборим остарялата постройка, само че мястото е доста положително място в клъстер от други лечебни заведения, в паркова среда “. Това съобщи министър-председателят Борисов по време на среща с представители на протестиращи против градежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки стартирания градеж в карето на Александровска болница. Това оповестиха от държавната пресслужба.

По време на диалога министър председателят Борисов акцентира, че постройката, проектирана през 70-те години на предишния век, ще бъде съборена и на същото място ще се построи нова съвременна педиатрична болница, в която ще бъде обезпечен достъпът на експерти и от прилежащите високоспециализирани лечебни заведения. Премиерът Борисов уточни, че чака от представителите на организациите в хода на работните процедури да му дават предложенията си и архитектурните решения. „ Аз доста оценявам работата на архитектите, защото да намериш общото сред инженерното и архитектурното решение е огромен гений и вие го знаете “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

По време на срещата представителите на разнообразни организации благодариха на премиера Борисов и държавното управление за взетото решение за обезпечаване на профилирана болница за дребните пациенти.

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР