С много илюстрации и разкази Фотоалбумът „От Чепеларе до Нагано“

...
С много илюстрации и разкази Фотоалбумът „От Чепеларе до Нагано“
Коментари Харесай

Фотоалбум отбелязва 20 години от единствено олимпийско зимно злато на България

С доста илюстрации и разкази Фотоалбумът „ От Чепеларе до Нагано “ напомня незабравимите страсти от оня 9 февруари 1998 година, когато България завоюва първо и само към този момент олимпийско злато в зимните спортове.

Книгата с създател Станимир Симеонов бе показана в Музея на спорта в наличието на президента на България (1997-2002 г.) Петър Стоянов, кмета на Чепеларе Славка Чакърова, изтъкнати спортисти, публицисти и други

В центъра на вниманието бе шампионката Екатерина Дафовска, която не скри вълнението си, като благодари на създателя и неговия екип.

В късото си слово основният организатор на Музея Катя Иванова посочи смисъла на постигнатото от българката по време на Олимпийските игри в Нагано и нагледно показа мястото на Дафовска в съкровищницата на българските спортни триумфи, оповестява bgolympic.org.

Присъстващите споделиха мемоари и прекарвания, свързани със извоювания от Катя златен орден в дисциплината 15 км биатлон. Очевидци описаха в елементи какво тъкмо се случи в този паметен снежен ден по пистите и на стрелбището в местността Нозава-Онсен, както и за бурните, незабравими мигове на неописуема наслада незабавно след българския успех в центъра на далечно Нагано.

Изданието показва неповторими фотоси, които за първи път се демонстрират пред необятната аудитория, наред с факсимилета и фотосвидетелства от незабравимия триумф на „ Екатерина Велика “, както бе наречена след триумфа си състезателка от Чепеларе. Събрани са изявленията с родителите на Катя, с нейни близки и съграждани, с хората, които тогава са отразявали всенародните празненства при идването на Дафовска като олимпийска шампионка в България.

Официалната презентация на книгата е планувана за 9 февруари, когато в Чепеларе предстоят всеобщи празнувания на 20-годишнината от един от най-великите мигове в историята на българския спорт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР