С много и различни в жанрово отношение концерти, изложби и

...
С много и различни в жанрово отношение концерти, изложби и
Коментари Харесай

„Шоу без име“ на Нешка Робева и лазерно шоу за нова година в празничната програма на Велико Търново

С доста и разнообразни в жанрово отношение концерти, изложения и обичаен коледно-новогодишен базар започва празничната стратегия на Община Велико Търново.

Светлините на коледната елха ще заблестят още от 20 ноември (сряда), когато в 17:00 ч. на сцената пред Общината Театър ВЕСЕЛ ще завърти „ Коледна въртележка “.

Сред музикалните акценти са Концерт „ На 8 рояла “ за 16 пианисти и 32 ръце, с диригент Григор Паликаров. Желаещите могат да се насладят на виртуозните музиканти в Деня на християнското семейство 21 ноември от 19:00 ч., ДКС „ Васил Левски “. Трио за камерна класическа музика ще посвети концерт на 210-та годишнина от гибелта на Йозеф Хайдн и 210-годишнината от рождението на Феликс Менделсон, на 28 ноември от 18:00 ч. в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “. И още класика ще има в същия ден от 19:00 ч., ДКС „ Васил Левски “ Руски държавен балет на лед, Санкт Петербург ще показа два спектакъла - „ Лебедово езеро “ и Лешникотрошачката “.

Програмата включва концерти в МДТ „ Константин Кисимов “, навън на сцената в парк Марно поле на локални музикални, вокални и танцови обединения, още изложения в РИМ и Художествена изложба „ Борис Денев “, както и събития в РНБ „ Петко Р. Славейков “, НЧ „ Надежда-1869 ”, НЧ „ Искра “ и Читалище „ Пламък “.

Интерактивна галерия на историческо изкуство - картини, съкровища, предмети и литература; просветителни стратегии и анимация за деца приковават вниманието и на дребни, и на огромни. От 26 - 30 ноември 2019 година (вторник – неделя), всеки ден от 17:00 ч до 10:00ч. в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ обиколка на изложбата с екскурзовод, завършваща с друг театър по тематиката, а по-късно ще има и образование за пукотевица с лък За деца до 7г. изложбата е безвъзмездна, за възрастни билетът е 10 лв..

Традиционният коледен базар ще бъде открит на 29 ноември (петък) от 17:00 ч. в парк Марно поле с присъединяване на Джуниър бенд при СУ „ Емилиян Станев “ от 17:00 ч. А от 19:00 ч. в ДКС „ Васил Левски “ трупата на Нешка Робева ще показа благотворителен концерт-спектакъл „ Шоу без име “.

И тази година ще има детски работилнички за коледна декорация и сурвакници, с почерпка и доста изненади за децата; рейсът на Дядо Коледа още веднъж ще е на линия, а в къщичката му в Марно поле ще се одобряват писмата с желанията на децата за дарове.

Желаещите да посрещнат нова година навън, ще имат наслаждение да се забавляват с осъществяванията на дует „ Инилия “, ПФА „ Искра “ и Графа, за чийто концерт особено е квалифицирано лазерно шоу. Водещ ще бъде Вихрен Недялков.

Вижте детайлности за програмата по дни и часове. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР