С Многая лета и водосвет за здраве и благоденствие днес

...
С Многая лета и водосвет за здраве и благоденствие днес
Коментари Харесай

Народния театър отваря врати на 12 септември

С Многая лета и водосвет за здраве и благополучие през днешния ден публично бе открит сезон 2018/2019 в Народния спектакъл Иван Вазов.

По традиция, в третия сезон от встъпването си в служба като шеф, Мариус Донкин събра екипа – артисти, режисьори, драматурзи, механически личен състав и администрация, с цел да си кажат „ На добър час” в следващия сценичен сезон.

Пред емблематичната икона на Света Богородица, всички присъстващи получиха благословица от отеца от черквата Свети Седмочисленици и се помориха за здраве, триумфи и попътен вятър. Въпреки че първите представления на сцената на Народния спектакъл са на 12 септември – Спускане от връх Морган на Камерна и Манхатън, Второ авеню на Сцена на IV етаж, театърът ще има натоварена стратегия с турнета отвън столицата.

На 6, 7 и 8 септември ще се играят три представления в границите на Аполония в Созопол – Виновният, Лисичета и Цветът на дълбоките води, а на 10 и 11 септември Домът на културата Борис Христов посреща Калигула.

След по-малко от месец ще се състои и първата от доста министър председатели за новия сезон – Един безразсъден ден по Пиер дьо Бомарше. Режисьор е Михаил Петров. Режисьорът дефинира представлението като сценичен карнавал, в който си дават щастлива среща спектакъл, музика, ария, танц, балет, живопис…

Един безразсъден ден ще събере на сцената звезди като Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Гергана Змийчарова, Стелиан Радев, Димитър Живков, Павел Иванов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Васил Драганов, Пламен Димов, Христо Терзиев.

Сценичната версия на текста, който е известен като Сватбата на Фигаро, е дело на Михаил Петров и Анна Петрова, костюмите са на Елена Иванова, музиката – на Любомир Денев. Хореограф е Мариана Крънчева, а музикален възпитател – Евгени Господинов.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР