С младежката си енергия и пътувания по света, 26-годишната съпруга

...
С младежката си енергия и пътувания по света, 26-годишната съпруга
Коментари Харесай

26-годишната съпруга на Хуан Гуайдо става все по-популярна

С младежката си сила и пътувания по света, 26-годишната брачна половинка на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо се обрисува като значима фигура в неговата акция да донесе смяна в унищожената от рецесия страна.
 Gulliver/Getty Images
Възрастта на Фабиана Росале с и непринуденият метод, по който се облича, постоянно с джинси, до момента в който обикаля Латинска Америка, не дават вярна визия за вътрешната й неотстъпчивост и зрялост, които тя е придобила дружно със брачна половинка си деятел по време на бурните улични митинги в столицата на Венецуела. След това нейният брачен партньор се разгласи за краткотраен венецуелски президент с поддръжката на десетки страни, сред които Съединени американски щати, влизайки в борба с президента Николас Мадуро , който отхвърля да се отдръпна на фона на, по думите му, опит за прелом.
 Gulliver/Getty Images
" Вижте, аз съм брачната половинка на президента Хуан Гуайдо и ще го съпровождам, където и да отиде, и ще преодолеем всички трудности, пред които се надигнем, както сме правили през всичките си години дружно ", сподели Росалес в изявление в столицата на Перу Лима. " Но се включих в политиката, тъй като желая да трансформира страната си ".-->
 Gulliver/Getty Images
" Не желая щерка ми да пораства с готовност да напусне Венецуела ", сподели тя, като имаше поради към 3-те милиона венецуелци, които избягаха от страната, до момента в който стопанската система се сриваше, измежду хиперинфация и дефицит на храна и медикаменти, а в този момент и прекъсвания на тока.

Докато брачният партньор й е отпред на напъните за премахване на Мадуро посредством митинги вкъщи и като се пробва да убеди венецуелските военни да изоставят социалистическия водач, Р осалес се пробва да притегли интернационална поддръжка за притиснатата венецуелска съпротива с необятно отразявани пътувания в прилежащи страни.
 Gulliver/Getty Images
Този месец тя пътува до Перу и Чили, където се срещна с президентите на двете страни и приказва в университети за венецуелската филантропична рецесия. Вчера тя се срещна с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом, до момента в който Съединени американски щати стягат глобите против администрацията на Мадуро.

" За мен е огромна чест да приема първата дама на Венецуела ", сподели Тръмп. " Тя е минала през нещо, през което хората не желаят да минават и в никакъв случай не би трябвало да минават ".

Росалес се среща със брачна половинка си на юношески протест на Волунтад популар ( " Народна воля " ) - опозиционна партия, за която работи още от студентските си години. През последните месеци тя стана доста известна във Венецуела, до момента в който стоеше до брачна половинка си на многохилядни манифестации. Наскоро пое и ролята на интернационална посланичка на венецуелската съпротива, до момента в който брачният партньор й е заседнал във вътрешни каузи.

Още неутвърдена като първа дама н а Венецуела, тя оказа помощ на брачна половинка си да наподобява повече като президент, споделя Димитрис Пантулас - политически анализатор, основан в Каракас.

" Тя е професионалистка, млада, образована жена, и до известна степен е консервативна ", декларира Пантулас. " Този облик е в сходство с (венецуелските) стандарти за това по какъв начин следва да наподобява една президентска двойка, изключително за тези от междинната класа ".
В изявлението Росалес споделя, че нейната " най-важна роля е да бъда майка, само че също сестра и брачна половинка ".

В края на януари Гуайдо се разгласи за краткотраен президент на Венецуела. Опозиционният водач беше ръководител на венецуелския Конгрес и сподели, че конституцията му разрешава да образува краткотрайно държавно управление, тъй като предходната година Мадуро е бил избран отново с машинация.

Политическото предизвикателство незабавно трансформира Гуайдо в цел на администрацията на Мадуро, която го упреква за образуване на митинги с принуждение и бързо го включи в лист на хора, на които е неразрешено да пътуват.

При неотдавнашните си пътувания зад граница Росалес се срещна с огромни групи венецуелски мигранти, като ги прикани да запазят вярата си в брачна половинка й, и сподели на районни водачи, че " деспот " като Мадуро не пада в границите на няколко дни. Тя твърди, че венецуелската съпротива бележи прогрес, като назначава посланици по целия свят и благодарение на Съединени американски щати си връща контрола върху венецуелските петролни активи в чужбина.

Опонентите на Росалес окачествиха неотдавнашната й обиколка като обезверен опит да задържи Гуайдо в светлината на интернационалните прожектори, до момента в който венецуелската рецесия се проточва, а международното внимание се насочва другаде.

" Тя се пробва да укрепи имиджа на Гуайдо, до момента в който във Венецуела поддръжката за неговото придвижване спада ", съобщи предходната седмица Аревало Мендес, посланикът на Мадуро в Чили, пред локална медия.

Дъщеря на журналистка и фермер от селскостопанския щат Мерида, Росалес споделя, че се е заинтересувала от обществените проблеми овреме, до момента в който придружавала майка си при изявленията.

Тя решила да върви по стъпките на майка си и да следва публицистика, само че пособия и на татко си да транспортира реколтата до Каракас по пътища, където се случвало да бъде изнудван от корумпирани военни охранители.

Росалес споделя, че е минала през доста от компликациите, пред които са изправени сега венецуелците, в това число мъчителният дефицит на медикаменти. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР