С мисълта за предстоящия през 2021 г. 100-годишен юбилей на

...
С мисълта за предстоящия през 2021 г. 100-годишен юбилей на
Коментари Харесай

Варненски актьори четат пред публика текстове от връстници на театъра

С мисълта за идния през 2021 година 100-годишен празник на Варненския трагичен спектакъл екипът слага началото на забавна самодейност - " Театърът чете ". Всеки месец на сцена " Ротонда " артисти от трупата ще четат пред аудитория текстове на връстници на театъра, тази година на създатели, родени през 1920 година, следващата година на създатели, родени през 1921 година, научи ДУМА от Виолета Тончева, пиар на ТМПЦ Варна.

Четенията ще бъдат постоянно в съботен ден и постоянно от 18 ч. Началото следва на 25 януари със Стефан Дичев, Айзък Азимов и Федерико Фелини, показани от Станислав Кондов, Ивайло Иванов и Петя Ангелова, с водещ Стоян Радев.

Полина Недкова, Гергана Арнаудова и Константин Соколов ще четат на 22 февруари произведения от Леда и Гео Милеви, а водеща ще бъде Милена Кънева.

Месец май ще бъде отдаден единствено на българските създатели, а април - единствено на Валери Петров, тогава се навършват 100 години от рождението му. В тези две издания ще се включи съвсем цялата натрупа. Юни е месец на децата, по тази причина Цветина Петрова и Теодора Михайлова ще разлистят " Мечо Пух ". Ще има и още...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР