С мисъл да сложи положителен край на кошмарните квалификации за

...
С мисъл да сложи положителен край на кошмарните квалификации за
Коментари Харесай

Футболните национали закриват квалификациите с последния мач на капитана

С мисъл да постави позитивен завършек на кошмарните квалификации за Евро 2020 българският народен тим по футбол приема Чехия. Двата отбора са на разнообразни полюси, като чехите към този момент си осигуриха присъединяване за форума следващата година, до момента в който националите заемат последното място в групата след три равенства и четири загуби.

Мачът е от 19 ч. и ще се играе през празни трибуни на Националния стадион " Васил Левски " поради наказването за един мач без аудитория след расистския скандал по време на срещата с Англия.

В последния си дуел от европейските квалификации тимът ще се опита да прекъсне серията от 12 мача без победа, която продължава към този момент повече от година. Българският отбор е изправен пред угрозата за пръв път в историята си да остане без победа в квалификации за европейско или международно.

Срещата с Чехия е първият формален дуел за селекционера Георги Дерменджиев. Специалистът към този момент води отбора в контролата против Парагвай, като българите не впечатлиха с играта си.

Лебедовата ария на капитана

Голямата вест към дуела с Чехия пристигна от капитана Ивелин Попов, който разгласи, че се отдръпва от отбора след мача. Той поддържа решението си с тезата, че е " извървял своя път " и желае да даде поле за изява на младите.

" Надявам се да стартира от първата минута, тъй като разгласявам, че на следващия ден ще ми е последният мач за националния тим. Изчаках да се класираме за баражите и успяхме през Лигата на нациите. Като 32-годишен, с 90-ти мач на следващия ден и 12 години постоянно съм бил част от националния тим, предавам щафетата на по-младите. Това е верният път, като се смени поколението ", сподели Попов.

Според него отдръпването му ще понижи напрежението в тима. Той даже се извини на някогашния президент на Български футболен съюз Борислав Михайлов, че по време на 14-годишния му престой тимът не е съумял да се класира за огромен конгрес.

Фотогалерия: Раз, два, три и щрак... календарът на футболните национали за 2020 година >

Дерменджиев разгласи, че ще направи промени спрямо мача с Парагвай. От друга страна, селекционерът Ярослав Шилхави съобщи, че отборът му ще подходи професионално и ще търси успеха.

" Не е елементарно да се стимулират футболисти да играят пред празни трибуни. Футболът се играе за публиката. Ще създадем всичко, което се изисква от нас ", сподели Шилхави в навечерието на мача.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР