С минута мълчание, цветя и свещи десетки близки, приятели и

...
С минута мълчание, цветя и свещи десетки близки, приятели и
Коментари Харесай

Протестиращи пред болницата, в която почина родилка: Искаме справедливост за Дани!


С минута безмълвие, цветя и свещи десетки близки, другари и съграждани на умрялата родилка Станислава уважиха паметта ѝ за втора поредна вечер. Бдението този път бе в двора на Общинската болница в Горна Оряховица, където бе направено съдбовното секцио на 21-годишната жена.

Събралите се изказваха поддръжка и съболезнования на мъжа на Дани - Кристиян, и татко ѝ Стоян, които също бяха на мястото, съобщи БТВ. 

Хората упорстват някой да поеме отговорност за гибелта на младата жена. Те желаят да бъде осъществена самостоятелна инспекция на събитията, довели до гибелта на младата жена и отговорните да понесат отговорност. Искат и промени в здравната система, както и по-добро отношение към родилките, избрали МОБАЛ " Св. Иван Рилски ".

Тя умря няколко часа след раждането от затруднения. Бебето беше извадено крепко и през днешния ден беше изписано в положително общо положение. Версията на болничното заведение е, че причина за гибелта е необичаен синдром.

Близките на умрялата жена не имат вяра на посочената причина. В ход е вътрешна инспекция на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Предстои и медицински одит. Все още не са оповестени резултатите от аутопсията.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР