С Министерството на туризма ще направим съвместна проверка на преместваемите

...
С Министерството на туризма ще направим съвместна проверка на преместваемите
Коментари Харесай

Проверяват пак Слънчев бряг

С Министерството на туризма ще създадем взаимна инспекция на преместваемите обекти на плаж „ Слънчев бряг – юг “. Това сподели шефът на Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) пред „ Фокус “.
„ Органът, който би трябвало да следи, да установи отклонения или да постанова наказания, свързани с премахването на нелегално поставените преместваеми обекти, е кметът на съответната община. „ На цялото крайбрежие, което касае „ Слънчев бряг “ като курортен комплекс – Северен, Централен и Южен плаж - има общо 145 преместваеми обекта. Съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие контролният орган е министърът на туризма, по простата причина, че въз основата на утвърдена скица точно от него, се разполагат тези преместваеми обекти.
В същото време, според условията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и на Закона за устройството на територията, е записано, че органът, който би трябвало да издаде разрешенията за слагане, е основният проектант на общината “, изясни Несторов. Той посочи, че ДНСК дава отговор за градежите, които са от 1-ва до 3-а категория. Това са значимите градежи, които са над 15 м височина, без значение от техния метод на прилагане – дали са с публичен темперамент, смесени, жилищни или индустриални здания. Всичко останало е в компетенцията на общинската администрация.
Той означи, че РДНСК – Бургас е ревизирал преместавемите обекти на цялото крайбрежие, което касае курортния комплекс „ Слънчев бряг “. „ Предвид събитието, че отчетът на РДНСК – Бургас беше общ и в него не се съдържаха съответни заключения за всеки от обектите, а систематизирани резултати, се наложи спомагателната инспекция, предоставена от страна на Министерство на регионалното развитие.
Въз основа на заповедта на министър Нанков определихме тъкмо границата, която разделя двете територии – тази, която е на ръководство и стопанисване от страна на Министерството на туризма - това е пясъчната линия, представляваща морския плаж и граничната зона - алеята, която лимитира към този момент урбанизираната територия на град Несебър,. При тази инспекция към този момент ние детайлно конкретизирахме какъв брой обекта фактически нямат издадено позволение за слагане и се дистанцирахме от проблемите за обектите, които са с позволение за слагане и са с незначителни отклонения. При нашата инспекция се откри, че 32 обекта липсват първо в схемата, която се утвърждава от министъра на туризма и второ са без издадени позволения за слагане “, каз Несторов.
„ По сигнал на вицепремиера Симеонов за плаж „ Слънчев бряг – юг “, министър Нанков и министър Ангелкова разпоредиха да се направи взаимна инспекция сред представителите на Министерството на туризма и на ДНСК, като се поканят и чиновници от община Несебър. Тя би трябвало да се занимае съответно с обектите на „ Слънчев бряг – юг “, за които ние сме открили, че са без нужната документи, т.е. без позволение за слагане и без да съществуват в утвърдената от министър Ангелкова скица. Независимо, че нямаме директни пълномощия за преместваемите обекти, за следващ път подкрепяме сътрудниците и не отхвърляме подпомагане “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР