С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на "Граф

...
С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на "Граф
Коментари Харесай

Ремонтът на Графа се удължава с поне 86 дни

С най-малко 86 дни ще се удължи ремонтът на "Граф Игнатиев ", за който столичани от дълго време се помириха, че няма обозрим край.

Срокът на контракта, който беше подписан през май предходната година, е 300 дни, изясняват от общината в отговор на въпроси на в. "Сега ". Това значи, че работата по улицата трябваше да е завършила на 4 март. Фирмата обаче е поискала да се признаят 110 дни за неработни поради неприятно време - поройни дъждове през предишното лято и минусови температури през зимния интервал. От поисканите дни досега строителният контрол е признал 86 дни за неработни. Календарът демонстрира, че най-рано ремонтът ще е завършил на 29 май. На уеб страницата на общината сега като краен период за приключването на ремонта е записано 12 часа на 1 май. От „ Московска " 33 обаче нито удостоверяват тази дата, нито показват нова.

Срокът за привършване на ремонта и приетите дни с тежки метеорологични условия е от голяма важност, тъй като съгласно контракта при закъснение на строителството „ Джи Пи Груп " дължи 1 на 100 от цената му за всеки отложен ден, само че не повече от 20% от общата стойност, която е съвсем 24 200 000 лева с Данък добавена стойност. Записано е също, че при закъснение на строителството с повече от 20 дни Столичната община има право да приключи договора без предупреждение.

В. "Сега " зададе на общината и поредност въпроси кой ще заплати за опитите с перките и надгробната плоча, които не бяха утвърдени и се подменят. Ясен отговор обаче от "Московска " не дават. "Гранитните ограничители не са актувани досега, по тази причина все още не можем да кажем цената им. Столичната община няма да заплаща за техния монтаж и ремонт. Това ще е за сметка на изпълнителя. След демонтажа гранитните ограничители ще бъдат употребявани по предопределение тук-там, които ще бъдат посочени от способените експерти ", изясняват от екипа на Йорданка Фандъкова. Оттам твърдят и че няма да заплащат за водната стена, тъй като "тя е за сметка на изпълнителя на обекта ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР