С месеци ще се забави изграждането на постоянен приют за

...
С месеци ще се забави изграждането на постоянен приют за
Коментари Харесай

Плевен дава на съд фирма, забавила изграждане на приют за кучета

С месеци ще се забави построяването на непрекъснат подслон за бездомни кучета в Плевен, заяви кметът Георг Спартански. Общината ще заведе дело против софийската компания, която не е изпълнила контракта за планиране.

Софийската компания, която е спечелила публичната поръчка, не е спазила периода по контракта за планиране и е прекратила всевъзможни контакти с Общината, добави кметът Спартански.

„ Тобо – Проджект” – те подписаха контракт с нас, не си подвигат телефоните, няма никакъв план, не са пристигнали да снимат на място… Разпоредих и съм ги уведомил, че договорът го смятам за изцяло несбъднат и аз го приключвам без предупреждение по тяхна едностранна виновност. Това обаче ни вкарва във филм да вършим нова социална поръчка за ново планиране “, сподели той.

Спартански е безапелационен, че Общината ще заведе дело за неустойки, само че по-важният проблем е, че като бъде оповестена нова поръчка, те отново може да се явят и отново да дадат дъмпингова оферта. „ Законът за публичните поръчки няма механизъм, който да ни защищава “, добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР